FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

05.05.2010 12:12

El factor pista no és determinant

Cristina Collado


Als quarts de final del play-off pel títol de Lliga, el FC Barcelona té el factor pista en contra. Els precedents, però, demostren que aquest factor no és determinant per superar l’eliminatòria.


En el present format de futbol sala, la sèrie de quarts de final pel títol de Lliga es juga al millor de tres partits. El primer es disputa a la pista del pitjor classificat, i després, els dos últims a casa del millor. Sempre és millor poder desempatar a casa, però què passa si qui té el factor pista a favor perd el primer partit fora? Aleshores el factor pista resulta “enganyós”, segons confessa Marc Carmona.

La cara i la creu

I és que el seu equip, el Barça, ha viscut les dues cares de la moneda en les dues últimes temporades. L’any passat tenien el factor pista a favor contra el Pinto, però van perdre el primer partit a Madrid (6-4) i després l’equip revelació de la temporada es va imposar sorprenentment al Palau (2-4).

Ara fa dues temporades, la situació era la inversa. El FC Barcelona jugava contra el Benicarló, favorit per joc i perquè tenia el factor pista a favor. Però els blaugranes van guanyar amb contundència a Castelló (1-7) i després van certificar el seu pas a semis imposant-se al Palau (4-1). Aleshores es jugava al millor de tres partits, primer a la pista del millor, després a la del pitjor i altra vegada a la del millor.

QM3D4791.jpgCarmona recorda les dues situacions: “Hem viscut les dues cares. Fa dues temporades vam entrar com a sisens i ens va tocar el Benicarló quan era en el seu millor moment, perquè havia fet una temporada extraordinària i havia quedat tercer. Vam anar allà i vam guanyar, i després vam resoldre a casa. L’any passat ens va passar al revés. Havíem fet una molt bona Lliga regular, vam quedar tercers, ens va tocar el sisè, i vam perdre a fora. La veritat és que aquest factor pista és una mica enganyós, perquè quan perds el primer partit la pressió la té l’equip de casa. Sabem que no condiciona tant, però el que sí que condicionarà serà qui faci millor les coses.”

La clau, guanyar a casa

La clau, segons el vestidor barcelonista, és guanyar el primer partit a casa. Així es tenen dues oportunitats per eliminar el rival: “Tot passa per viatjar a Santiago amb l’1 a 0 a favor. Penso que, si ho fem, tindrem moltes possibilitats. Ens centrem en el partit de divendres, que juguem a casa, i l’equip a casa està en una molt bona dinàmica de resultats i de joc i no volem pensar més enllà ara”, explica el tècnic blaugrana.

Javi Rodríguez, que les ha vist de tots colors als play-off, recorda que es tracta d’una competició diferent, i confirma el que diu Carmona de guanyar a casa: “Al play-off, la meva experiència em diu que pot passar de tot i és molt important sobretot lligar el partit de casa. En principi, és pitjor tenir el factor pista en contra, perquè en cas de desempat el tercer partit es juga en pista rival. Però s’ha de fer un bon partit, guanyar divendres i ja veurem què passa.”
El factor pista no és determinant
L’equip, “en un bon moment”
El capità està convençut de les possibilitats del seu equip, que ha demostrat que està en un gran moment de forma en aquest tram final de temporada: “Tot i la derrota de l’altre dia, arribem en un molt bon moment de forma a aquesta final de temporada, i crec que és molt difícil que un equip ens guanyi dos partits seguits”, diu, convençut, Javi Rodríguez.


Comparteix a

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana