23.04.2010 22:31

I aquest conte s’ha acabat (5-1)

Cristina Collado

El FC Barcelona ha guanyat el seu setè partit consecutiu al Palau Blaugrana i manté les seves opcions per ser cap de sèrie. I tot gràcies al fet que els blaugranes han jugat un dels millors partits a casa.

El dia de Sant Jordi ha acabat amb festa al Palau Blaugrana. El conte del derbi entre el Barça i el Marfil ha tingut el millor final per al Barça: han guanyat el rival de la ciutat, han fet un dels millors partits aquesta temporada al Palau, han sumat set punts de set a casa, i continuen depenent d'ells mateixos per ser caps de sèrie.

Homenatges inicials

Abans del partit, l’equip juvenil del FC Barcelona ha estat ovacionat pel públic del Palau en reconeixement pel títol de Lliga aconseguit l'11 d’abril passat. Tot l’equip, encapçalat pel seu entrenador Miguel Ángel Palomar, ha rebut el seu particular homenatge. Dins d’aquest grup de campions, hi havia els dos juvenils convocats per a aquest partit amb el primer equip: Roger Serrano i Eric Martel.

2010-04-23_FCB_-_MARFIL_SANTA_COLOMA_005.jpgPerò el moment més emotiu s’ha viscut instants després, quan el Palau en ple ha emmudit per dedicar un minut de silenci a Joan Antoni Samaranch, l’expresident d’honor del Comitè Olímpic Internacional. El ‘Cant dels Ocells’ ha posat so a aquest moment.

Inici trepidant

El partit ha començat molt boig, amb un joc molt ràpid i arribades perilloses a totes dues porteries. Pel Barça, el xut de Saad als dos minuts de joc ha estat el primer avís per al porter Igor. Per part del Marfil, Rubén ha fet moure Paco Sedano. Fins que als cinc minuts de partit no han començat a arribar els gols.

El FC Barcelona ha estrenat el caseller, i ho ha fet amb un gol de Fernandao, que només ha hagut d’acompanyar l'esfèrica gràcies a la bona assistència que li ha fet Ari Santos. El Marfil ha respost ràpid, amb un gol des de la frontal de Dani Salgado. Poc després, Chico ha estat a punt de tornar a posar el Barça per davant, però, finalment, ho ha fet Saad. En una jugada d’estratègia, Fernandao ha deixat la pilota per a Javi i aquest, de primeres, l'ha cedit per a Saad, que ha marcat amb un xut ben ajustat al pal. Poc després, Fernandao ha enviat una pilota al pal.

3 a 1 al descans

2010-04-23_FCB_-_MARFIL_SANTA_COLOMA_011.jpgMentrestant, a l’altra porteria no ha cessat tampoc el perill. Un estil de joc directe gràcies a les passades llargues del porter Igor ha posat a prova els reflexos de Sedano. Però el Barça s’ha encarregat d’ampliar ràpidament les diferències. El tercer l’ha fet Ari Santos, després d’aprofitar ell mateix un refús a un xut seu. El segon, l’ha fet passar entre les cames del porter.

Tot i el resultat, cap dels dos equips ha baixat la intensitat. Héctor ha fet lluir el porter blaugrana. També Dani Salgado ha provat sort. Tampoc han cessat les ocasions per al Barça. Javi Rodríguez i Igor n’han tingut de molt clares.

Final feliç

La segona part no ha pogut començar millor per al Barça. Fernandao ha fet el segon al minut i mig de partit, d'una assistència de Javi Rodríguez. Aquest gol ha refredat una mica el partit. Però només per uns instants, ja que el Marfil de seguida ha tornat a assetjar la porteria del Barça. Però el conjunt entrenat per Marc Carmona s’ha mantingut molt seriós en defensa. Ari ha evitat una ocasió claríssima de l’exblaugrana Rafa Muñoz.

2010-04-23_FCB_-_MARFIL_SANTA_COLOMA_012.jpgRubén ha sortit de porter-jugador quan faltaven de cinc minuts per al final, però, de nou, el Barça ha defensat molt bé l’atac de cinc. El Palau ha celebrat el hat-trick de Fernnadao i el debut al Palau del juvenil Roger Serrano, que ha sortit en l’últim minut. Ha estat un final feliç a una emotiva jornada de Sant Jordi.

Fernandao celebra el gol amb els seus companys d'equip. Fotos: Àlex Caparrós
FC BARCELONA, 5
MARFIL SANTA COLOMA, 1

FC Barcelona: Paco Sedano, Ari Santos, Carlos Muñoz, Igor i Saad –cinc inicial-, Chico, Fernandao, Javi Rodríguez, Jordi Sánchez.

Marfil Santa Coloma: Igor, Rubén, Dani Salgado, Héctor i O. Redondo –cinc inicial-, Rafa Muñoz, Rafa, Julio, Adolfo.

Gols: 1-0, Fernandao, min 5; 1-1, Dani Salgado, min 7; 2-1, Saad, min 7; 3-1, Ari Santos, min 11; 4-1, Fernandao, min 21 i 5-1, Fernandao, min 38.

Àrbitres: Bel Pascual i Moreno Millián.