FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

22.04.2010 15:51

Marfil, més que un rival

Cristina Collado / Llorenç Tarrés


Aquest divendres, el Marfil Santa Coloma visita el Palau Blaugrana. Un derbi català amb moltes coses en joc i sempre especial per a dos pesos pesats del vestidor blaugrana: el capità Javi Rodríguez i l’entrenador Marc Carmona.


És un dels derbis més igualats dels últims temps. Tant Barça com Marfil es juguen molt en aquesta penúltima jornada de la fase regular. Els de Santa Coloma busquen tres punts que li permetin assegurar la seva participació en el play-off, mentre que el Barça lluitarà per una plaça com a cap de sèrie.

“Ens juguem més nosaltres que ells, perquè ser tercers o quarts és molt important, i ara som cinquens. Aquest any esperem no cometre els errors de la temporada passada”, demana Javi Rodríguez, que va jugar al conjunt de colomenc en els seus inicis esportius.

Un mal record

El partit està força marcat pel precedent de la temporada passada. Un derbi sempre és un derbi i el resultat té conseqüències més enllà dels tres punts.

Aleshores, i també a la jornada 29, el Marfil arribava al Palau jugant-se la permanència, i van ser capaços de guanyar 0-2 i certificar la seva salvació. Pel Barça, però, va ser el principi del declivi de final de temporada: “Per nosaltres va ser una derrota clau perquè va ser la primera de les derrotes seguides que vam encaixar i després els play-off en va anar molt malament. Hem parlat d’aquell partit molt durant la setmana. Va ser la primer pedra que vam posar sense voler per després no fer un bon play-off, i no tenim un bon record”, assumeix Marc Carmona.

Aquest any, el Marfil no és pas com el de la temporada passada: “L’any passat es van salvar faltant dues jornades, i aquest any ja han jugat la Copa i ja estan pràcticament classificats pel play-off”, recorda Javi Rodríguez.

"No queda ni el nom"

De la temporada passada a la d’enguany, el Marfil ha canviat molt. Més ha canviat encara si ens fixem en l’època en què hi jugava Javi Rodríguez (1992-97): “No té res a veure, ni el nom. Abans era l’Indústries Garcia, ara és el Marfil Santa Coloma. Però sí és cert que continua apostant per jugadors de casa. Ha tornat gent que havia estat allà antigament i és un equip més professional, un club més format. I així s’està veient perquè està en sisena posició”, raona el capità.

javi_ro_industrias.jpgJavi Rodríguez reconeix que té “pocs records” del seu pas per l’equip de Santa Coloma. “Va ser l’equip que em va permetre debutar a la Divisió d’Honor, d’això en fa molts anys i la meva carrera es va gestar sobretot a Castelló”, explica l’ara jugador blaugrana.

El derbi, sempre complicat

També va passar per l’antic Indústries Garcia Marc Carmona (2000-04). De la seva època a Santa Coloma, l’ara tècnic blaugrana en guarda bons records: “Van ser uns anys bons. Vam fer dos play-offs i una fase final de la Copa. És un club especial, on hi ha pocs recursos econòmics. El president (Vicenç Garcia) es mereix un monument del món del futbol sala perquè aguanta amb moltes dificultats. Professionalment vaig estar molt a gust. Ho valoro molt positivament.”

Carmona recorda la dificultat dels derbis: “Des que el Marfil és a Divisió d’Honor, dels tres partits que hem jugat de competició oficial ells ens n’han guanyat dos i nosaltres només un, i a la final de Copa Catalana d’aquest any ja es va veure la igualtat perquè es va decidir per només un 0-1 al final. Sempre que hem jugat amb ells hi ha molta igualtat. Els partits són molt disputats.”
Javi Rodríguez en una acció del derbi de la primera volta. Fotos: Arxiu / Marfil Sta. Coloma.
Javi Rodríguez en una acció del derbi de la primera volta. Fotos: Arxiu / Marfil Sta. Coloma.
Dos exblaugranes a Santa Coloma
Si bé a l’actual plantilla del Barça trobem Marc Carmona i Javi Rodríguez amb passat al club colomenc, a les files del Marfil trobem dos exblaugrana: El pivot Rafa Muñoz, Palote, i el tanca Rubén, ara capità del conjunt que entrena Juan Antonio Miguel.


Comparteix a

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana