FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

09.04.2010 12:00

Quan el zero també suma

Cristina Collado


Per cinquena vegada aquesta temporada el FC Barcelona ha deixat la seva porteria a zero. Només l’Inter Movistar iguala aquesta dada, tot i que el Barça es manté com la millor defensa de la Divisió d’Honor.


En futbol sala, 50 gols en contra en 26 jornades (menys de dos per partit) és un registre molt baix. Per posar un exemple: l’infal•lible líder, El Pozo Múrcia, n’ha encaixat 75. Si a això se suma que en cinc partits el FC Barcelona ha estat capaç de mantenir la seva porteria a zero, i davant d’alguns dels equips màxims artillers del campionat (com Gestesa o Carnicer, 96 i 97 gols respectivament), encara pren més valor el que està fent l’equip de Marc Carmona.

No és l’únic equip, però, que ha aconseguit mantenir intacte el mur defensiu en cinc jornades. També l’Inter Movistar pot presumir de bona defensa, tot i que el conjunt madrileny ha encaixat un total de 56 gols, sis més que els blaugranes.

D.O. d’aquest Barça

Tot plegat es deu a un molt bon i insistent treball defensiu, que s’ha convertit en la Denominació d’Origen del Barça de Carmona: “El Marc ens ho està inculcant bastant i és una senya d’identitat d’aquest Barça. Hi ha partits on potser no jugues tan bé, i no fas tants gols, però saps que per poc que facis si encaixes pocs gols pots guanyar”, afirma Paco Sedano, un dels porters d’aquest Barça tan sòlid.

Protagonisme compartit sota pals

Paco Sedano ha estat el porter de l’últim partit en què el Barça ha deixat la porteria a zero, el del Gestesa Guadalajara (5-0). Reconeix que no hi pensa abans de començar el partit perquè seria contraproduent: “Ho valores quan acaba el partit, perquè si ho penses abans potser et poses més nerviós i cal sortir molt concentrat. És un fet que li agrada al Marc i també als portes; psicològicament és molt important de cara als rivals.”

2010-03-20_FCB_-_CARNICER_TORREJON_FS_021.jpgPerò no només Paco Sedano personalitza el mèrit d’haver deixat la porteria a zero. De fet, els tres pals del Barça estan molt ben defensats, i gairebé a parts iguals, entre els dos porters de l’equip, l’ex de Mòstoles i Cristian Domínguez. Aquest últim ha jugat els partits contra l’Inter, el Benicarló i el Carnicer, mentre que Sedano ho ha fet amb Gestesa i Caja Segòvia.

I ara, en partits decisius

Però què passa en els partits decisius? Això és el que es pregunta el tècnic barcelonista. De res val acabar com la millor defensa de la Lliga regular i ser golejats després al play-off de quarts, com va passar l’any passat: “Jo dono molt valor al zero, però tenim l’assignatura pendent de defensar igual de bé quan arriben els partits on ens juguem títols. Espero que l’experiència acumulada ens serveixi per fer-ho. L’any passat vam acabar la Lliga regular com la millor defensa, i en dos partits en els play-off contra Pinto vam encaixar deu gols. Ens exigim fer-ho igual de bé en defensa quan ens juguem títols, cosa que fins ara no hem fet”, demana Carmona.
Paco Sedano defensant la porteria blaugrana contra Gestesa. Fotos: Miguel Ruiz - FCB.
Paco Sedano defensant la porteria blaugrana contra Gestesa. Fotos: Miguel Ruiz - FCB.
Els partits a zero
Jornada 15
FCB, 2 – Caja Segòvia, 0

Jornada 17
Inter Movistar, 0 – FCB, 2

Jornada 20
FCB, 3 – Benicarló, 0

Jornada 24
FCB, 3 – Carnicer, 0

Jornada 26
FCB, 5 – Gestesa, 0


Comparteix a

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana