13.02.2010 21:10

Es repeteix la història (1-7)

Cristina Collado

S’ha repetit la història de l’última Copa i la recent Supercopa. ElPozo Múrcia ha eliminat el FC Barcelona a les semifinals de la Copa de Santiago.

No ha tingut un bon dia el Barça. I davant d’un equip com és ElPozo Múrcia no es pot permetre, perquè els murcians no perdonen. El resultat d’1 a 2 al descans feia pensat que es podia capgirar la història, però la manca d’encert a la segona part ha estat decisiva perquè l’equip de Duda es classifiqués per a la final. La jugaran diumenge contra l’amfitrió, el Xacobeo Lobelle.

De nou, 0-2 en contra

igor_fcb_pozo_copa.jpgElPozo ha començat a imposar la seva força ofensiva a l’inici, però la defensa del Barça s’ha mantingut molt ferma, amb PC, que ha evitat dues accions consecutives, una de Wilde i una altra de Vinicius. Aquest últim, però, marcaria un minut després, amb una jugada de combinació entre Ciço i Wilde, aprofitant una pèrdua de pilota del Barça.

A l’equip de Marc Carmona li ha costat molt trobar espais per crear perill a la porteria defensada per Juanjo. Mentrestant, ElPozo n’ha trobat. I el que és pitjor, els ha aprofitat per fer gol. Saúl ha superat Saad per la banda esquerra i ha enviat un xut creuat a l’escaire. Era el 0-2.

El gol de Fernandao

La primera ocasió una mica clara per al Barça ha arribat als 15 minuts de partit, quan Javi Rodríguez ha intentat sorprendre Juanjo amb una vaselina, però el porter ha interceptat la pilota. Poc després, arribaria el primer gol del Barça. En una bona jugada d’equip, Ari ha passat la pilota a Fernandao i aquest ha marcat al segon pal. El mateix Fernandao ho ha intentat en la jugada següent, en una jugada combinada amb Igor, però la defensa murciana ha evitat l’empat. Amb l’1-2 s’ha arribat al descans.

Un Barça millor

pc_fcb_pozo_copa.jpgLa segona part ha començat amb les forces més igualades i amb el Barça tocant més i millor la pilota. Ari Santos ha tingut una primera ocasió de gol. També n’ha tingut una i de molt clara Saad, amb un potent xut des de fora de l’àrea que ha desviat Vinicius amb el braç, però l’àrbitre no ho ha vist. El capità blaugrana, a través d'una passada de Fernandao, ha posat a prova els reflexos de Juanjo amb un potent xut.
Però, quan millor ho estava fent el Barça  i quan més acorralat tenia a ElPozo, els de Duda han fet el tercer. Ha estat, de nou, Saúl. El seu primer llançament l’ha pogut desviar Cristian, però el rebot l’ha aprofitat el mateix Saúl per fer gol.

Es juguen l’última carta

Quan faltaven set minuts per al final, el FC Barcelona ha tingut una oportunitat molt bona per retallar distàncies, amb un xut de doble penal de Saad, però Juanjo l’ha aturat. El Barça ho ha continuat intentant amb bones ocasions per a Fernandao i Igor, però no hi ha hagut sort de cara al gol.

Ni tan sols, quan quedaven cinc minuts per acabar, Marc Carmona ha arriscat posant Javi de porter-juagdor. S’han jugat l’úlima carta, i no els ha sortit bé. Primer el porter Juanjo, i després Barroso, Wilde i Esquerdinha han sentenciat el matx.

FC BARCELONA, 1
ELPOZO MURCIA, 7

FC Barcelona: Cristian, PC, Javi Rodríguez, Saad, Fernandao -cinc inicial-, Ari, Chico, Carlos, Igor i Jordi Sánchez.

ElPozo Murcia: Juanjo, Ciço, Kike, Vinicius, Wilde -cinc inicial-, Álvaro, Saúl, Barroso i Mauricio.

Gols: 0-1, Vinicius, min 3; 0-2, Saúl, min 10; 1-2, Fernandao, min 16; 1-3, Saúl, min 27; 1-4, Juanjo, min 36; 1-5, Barroso, min 37; 1-6, Wilde, min 37 i 1-7, Esquerdinha, min 40.

Àrbitres: Gracia Marín i Gutiérrez Lumbreras.