FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

13.02.2010 09:27

Tractament específic

Cristina Collado (enviada especial)


Després d’un partit, l’habitació del fisioterapeuta Jordi Parés es converteix en una infermeria mòbil. Amb la col·laboració del metge Daniel Florit i del recuperador Carles Tur, Parés fa un tractament específic als jugadors.


La feina no acaba quan l’àrbitre xiula el final del partit. El fisioterapeuta, el metge i el recuperador físic del FC Barcelona tenen pròrroga. I és que entre la mateixa nit del partit i el matí posterior han de fer un tractament específic perquè tots els jugadors estiguin a punt per al pròxim enfrontament. A Barça TV i www.fcbarcelona ho hem comprovat després del partit contra el Reale Cartagena ( 5-4 ).

Una infermeria mòbil

“Aquesta és l’habitació que ens serveix d’infermeria. Tenim la camilla, les farmacioles, les cremes i tot el que necessitem al nostre abast per ser el màxim d’efectius”, explica el fisioterapeuta Jordi Parés mentre atén Fernandao a la camilla que ha muntat al costat del seu llit.  Esperen el seu torn també els altres dos jugadors que han de ser tractats: Chico i Ari.

Estiraments i ‘kine-tape’

Tape.jpgAbans de començar el tractament, el metge Daniel Florit estudia el jugador per determinar el millor tractament: “Amb el doctor fem el diagnòstic per veure quin tractament és el més efectiu i el Carles Tur ens ajuda a fer els estiraments analítics.” 

Fernandao, per exemple, necessita precisament aquest tipus d’estirament: “En cas del Fernando, el que estem intentant és de relaxar la musculatura de les seves cames perquè estigui el millor possible per al pròxim partit”, exposa Parés.

En el cas que calgui més treball específic, durant el partit es poden aplicar els 'kine-tape': “Són unes tires adhesives que ens ajuden a treure el dolor muscular i que ajuden a disminuir les molèsties. Les utilitzem molt.”
El fisioterapeuta Jordi Parés recuperant Fernandao després del partit contra el Cartagena.
El fisioterapeuta Jordi Parés recuperant Fernandao després del partit contra el Cartagena.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Fins a la 1 de la matinada
Depenent dels jugadors que calgui tractar, hi ha dies que a l’habitació de Jordi Parés hi ha activitat fins a la 1 de la matinada tocades. I, si cal, al matí continua la feina.


Comparteix a

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana