12.02.2010 21:05

La remuntada val unes semis (5-4)

Cristina Collado (enviada especial)

El FC Barcelona s’ha classificat per a les semifinals de la Copa d’Espanya després de superar el Reale Cartagena remuntant un 0-2 advers. Aris Santos, Saad, Fernandao i, fins i tot el porter Cristian, han estat els golejadors.

L’equip de Marc Carmona ha passat la primera etapa del camí, ja que ha vençut als quarts de final de la Copa el Reale Cartagena. Ha estat un partit que els blaugranes no han jugat bé inicialment, però s’han sabut refer a la segona part i superar l’ensurt final.

Amb les forces igualades

LT4Y2724.JPGEls dos equips han començat conservadors i les primeres ocasions no han estat gaire clares. Chico ha provat dues internades per la banda dreta, però sense gaire perill. El primer xut amb més intenció ha estat el que ha tingut Igor des de la frontal als dos minuts de partit i que ha obligat Fabio a fer la seva primera intervenció de mèrit. Un minut després, ha estat el porter blaugrana, Cristian, el que ha hagut de fer la seva primera aturada pel xut de Manoel Messias.

Als cinc minuts de partit, el FC Barcelona ha disposat d’una bona ocasió ben construïda des de la porteria. Cristian ha fet una passada  llarga per a Fernandao, el qual ha deixat la pilota enrere per a Saad. Però el potent xut de l’ala-pivot brasiler ha acabat a les mans del porter cartaginès. Saad Assís ha estat un dels jugadors més incisius en atac. Per part del Cartagena, el veterà Javi Matía ha iniciat un perillós contraatac, i ha donat la pilota a Messias, però el xut d’aquest l’ha evitat Cristian.

1-2 al descans

Passada una bona part del primer temps, el Reale ha tingut dues ocasions consecutives molt bones, totes dues amb Sergio Lozano de protagonista. En tots dos casos amb un xut creuat des de la banda esquerra que ha marxat fora de porteria. Amb aquestes oportunitats, l’equip de Luís Fonseca ja ha avisat. I s’ha complert l’amenaça del gol. Quan faltaven quatre minuts per al descans, Sergio Lozano ha inaugurat el marcador, ja que ha guanyat en l’u contra u el porter blaugrana.

El mateix Sergio Lozano ha fet el segon per al seu equip quan només quedava un minut per al descans. El tanca ha picat de primeres a la sortida d’un córner i ha marcat un bonic gol que deixava les coses coll amunt per al Barça. Però en futbol sala, fins a l’última dècima poden passar coses. I així ha estat. Quan faltaven 13 segons per al final Ari Santos ha fet el primer per al seu equip en una jugada de falta. I quan quedava només un segon, Saad Assís ha estat a punt de firmar l’empat amb un dels seus potents xuts des de fora de l’àrea. Al final, 1 a 2 al descans.

Saad empata

La segona part ha començat bé pel Barça. Als dos minuts de joc, Saad Assís ha col·locat des de fora de l’àrea la pilota ajustada al pal esquerra de la porteria defensada per Fabio, que ni l’ha vist. El potencial ofensiu que ha lluït el Cartagena a la primera part no s’ha vist en els primers minuts de la segona. Messias ha tingut la primera ocasió clara als vuit minuts, però Cristian ha evitat que el Reale s’avancés de nou en el marcador.

LT4Y2680.JPGAls deu minuts de partit, PC ha desviat un potent xut de falta i tant l’equip de Luís Fonseca com el públic del Fontes Do Sar han reclamat penal. Els àrbitres no ho han vist així. En l’acció següent, el Barça ha aconseguit posar-se per primera vegada per davant en el marcador gràcies al gol de Fernandao. Luís Fonseca ha fet sortir el capità Javi Matía de porter-jugador.

Cristian s’apunta a la festa

I encara més han ampliat les distàncies els de Marc Carmona. I aquesta vegada amb un golejador inusual. Cristian Domínguez ha aturat un atac del rival i ell mateix ha fet gol amb un xut a porteria buida. Poc després, Ari Santos ha firmat el 5 a 2.

Ensurt final

Quan el partit semblava dat i beneït, els de Luís Fonseca s’han tret dos gols de la màniga. Cobeta ha aprofitat una pilota perduda dins l’àrea. I, poc després, en un intent per desviar una pilota per sobre la porteria, ha acabat amb la pilota dins la porteria. Faltava un minut per al final, però el Barça no ha permès que hi haguès pròrroga. Al final, 5 a 4. El FC Barcelona jugarà les semifinals contra el guanyador d’ElPozo Múrcia – Marfil Santa Coloma.

FC BARCELONA, 5
REALE CARTAGENA, 4

FC Barcelona (1+4):
Cristian (1), PC, Ari (2), Chico, Igor –cinc inicial– Carlos, Javi Rodríguez, Saad (1), Jordi Sánchez, Fernandao (1).

Reale Cartagena (2+2): Fabio, Raúl, Sergio Lozano (2), Fabiá, Manoel Messias –cinc inicial– Javi Matía, Luis Jara, Palomeque, Cobeta (1), Héctor.

Gols: 0-1, Sergio Lozano, min 6; 0-2, Sergio Lozano, min 6; 1-2, Ari, min 20; 2-2, Saad, min 23; 3-2, Fernandao, min 31; 4-2, Cristian, min 34; 5-2, Ari, min 37; 5-3, Cobeta, min 38; 5-4 i Chico pp, min 39.

Àrbitres: Gracia Marín i Rubio Fajardo.