FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

09.02.2010 13:20

“Volem disputar l’hegemonia a l’Inter i ElPozo”

Cristina Collado / Gustau Galvache


Disputar una final amb opcions de poder guanyar-la és una il·lusió que comparteix tot l’equip de futbol sala del Barça. Carmona, Chico i Fernandao exposen què suposaria per a ells, i per a la secció, aconseguir aquesta fita.


Aquest dijous comença la XXI edició de la Copa d’Espanya de futbol sala. Vuit equips lluitaran per aixecar el trofeu. Per al FC Barcelona, guanyar aquest títol va més enllà de la il•lusió. Suposa fer un pas endavant en el projecte que es va iniciar fa més de cinc anys al futbol sala. Significa aconseguir el primer títol important per a la secció. I és confirmar que, ara sí, poden disputar l’hegemonia als dos grans de la competició: l’Inter Movistar i ElPozo Múrcia.

Carmona: La culminació d’un projecte

Aquesta és la sisena temporada de Marc Carmona com a entrenador del primer equip de futbol sala. Ell va aconseguir l’ascens de categoria i ell és molt conscient de la importància de començar a disputar finals: “Valorem molt poder arribar a una final. Hi ha molts anys de feina al darrere, de passar bons moments i d’altres no tan bons, de moments difícils. Ja fa uns anys, quan érem a Plata, ens plantejàvem aquest objectiu a quatre anys vista: tenir un equip que pogués disputar l’hegemonia d'ElPozo i l'Inter. Crec que ha arribat aquest moment. Sabem que som capaços de fer-ho i el que volem és disputar una final d'una vegada per totes.”

Però la il•lusió no es pot quedar en només a jugar una final, per què no guanyar-la? “Seria extraordinari guanyar la Copa. Fa molt temps que somiem amb aquest dia. Poder disputar primer la final, perquè aquest és el primer pas, i després guanyar un títol. S’ha treballat molt des del club, la directiva ha apostat per la secció i l’afició sempre ens fa costat. És una responsabilitat i una gran il•lusió. Seria la culminació d’aquest projecte.”

Fernandao: Aportar una Copa al museu

2009-10-03_PARTIDO_08.JPGFernandao somia a col•laborar amb un trofeu a omplir encara més el Museu del Barça: “Volem fer realitat el somni que tots tenim aquí des del primer dia: guanyar un títol. Quan passo pel Museu, sempre m’imagino que algun dia arribarà el moment en què col·locarem una copa de futbol sala. És una gran satisfacció passar per un Museu com és el del Barça i veure que hi has aportat el teu granet de sorra.”

El pivot brasiler encara té molt present la Copa de la temporada passada: “No va ser molt bona per a mi perquè, quan faltaven deu segons, vaig tenir una oportunitat clara de fer gol i de passar a la final. Això ho recordaré tota la meva vida, perquè és part de la meva història. La diferència és que ara arribem a la Copa en un bon moment, físicament i anímicament. Vam fer una Supercopa dolenta i volem acabar amb un triomf a la Copa”.
“Volem disputar l’hegemonia a l’Inter i ElPozo”
Chico: Com a mínim, disputar la final
El tanca brasiler confia a poder, almenys, disputar la final: “Al principi d’any sempre ens marquem objectius professionals. Aquest any, l’objectiu seria disputar un títol. Seria la nostra primera final i seria molt difícil guanyar-la, però si seguim la línia del partit contra l’Inter, ho podem fer. Jo vull fer un bon torneig i ajudar l’equip a aconseguir el meu objectiu. I si podem arribar a la final, intentar aconseguir el títol”.

Per Chico, el salt professional que ha fet al Barça ha estat significatiu: “A nivell personal, ser on sóc ara és una victòria molt gran perquè jo venia d’una lliga d’un nivell més baix, com era la portuguesa. Hem aconseguit créixer cada any com a equip. Ara estem millor per afrontar la nostra segona Copa”.


Comparteix a

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana