30.01.2010 22:06

Javi, Fernandao i Cristian, campions d’Europa (2-4)

Els blaugranes Javi Rodríguez, Cristian i Fernandao s’han proclamat campions d’Europa de seleccions a Debrecen (Hongria) en derrotar Portugal per 2-4. Aquest és el tercer Europeu consecutiu de la selecció i el cinquè global.

Javi Rodríguez i Fernandao han participat i han deixat empremta en el triomf d’Espanya contra Portugal per 2-4. Tot i que el combinat dirigit per José Venancio López ha dominat tot el matx, al descans ja guanyava per 0-2, els portuguesos han intentat la sorpresa, però, per qualitat i control, la selecció espanyola ha estat mereixedora del seu tercer títol de campió d’Europa consecutiu. És el cinquè del combinat estatal. L'altre blaugrana, Cristian Domínguez, ho ha celebrat des de la banqueta.

Golàs de Rodríguez

celebracion_Espaxa.JPGOrtiz ha estat l’encarregat d’obrir el marcador. Això ha passat al minut nou de partit. Espanya, amb Javi Rodríguez de titular, ha sabut portar Portugal cap a la seva banda. Durant els primers compassos, els portuguesos encara han provat sort de cara a la porteria de Luis Amado.

Però, quatre minuts després del 0-1, ha arribat el millor gol del partit. Javi Rodríguez ha rebut la pilota dins de l’àrea, d’esquena a porteria, i amb un defensor enganxat, el jugador del Barça ha trobat el moment idoni per tocar la pilota de taló, fer-la passar per sota de les cames de l’home que el tenia lligat i superar el porter Bebe que ni ha vist l’esfèrica.

Aquest magnífic gol ha estat un revulsiu extraordinari, perquè el combinat estatal anés a guanyar.

Reacció 'in extremis' de Portugal

La dinàmica en què ha entrat la final de l’Europeu ha estat unilateral. Només Espanya atacava i la defensa rival ha patit un setge constant tot i que ha mantingut el resultat.

KIKEFINALEUROPEO10.jpgAquesta insistència s’ha vist recompensada amb el gol de Lin. Un error en el refús de la defensa portuguesa ha servit la pilota en safata al jugador espanyol perquè, des de la frontal, marqués còmodament.

L’alegria per veure molt coll avall el títol ha estat contraproduent, ja que, en pocs segons, Gonçalo i Joel Queirós han extret la ràbia continguda en materialitzar el 2-3. Només faltaven dos minuts per a la conclusió.

Amb sang freda, els de José Venancio han tornat a controlar les possessions. Daniel, doncs, ha clavat el 2-4 quan faltaven quaranta segons per al final. Ara sí, la sentència definitiva.
PORTUGAL, 2
ESPANYA, 4

Portugal (0+2):
Bebe, Gonçalo (1), Pedro Costa, Arnaldo, Pedro Cary –cinc inicial– Joao Matos, Evandro, Leitao, Joel Queirós (1), Cardinal.

Espanya (2+2): Luis Amado, Kike, Álvaro, Javi Rodríguez (1), Borja –cinc inicial– Ortiz (1), Torras, Juanra, Lin (1) , Daniel (1), Fernandao.

Gols: 0-1, Ortiz, min 9; 0-2, Javi Rodríguez, min 13; 0-3, Lin, min 36; 1-3, Gonçalo, min 38; 2-3, Joel Queirós, min 38 i 2-4, Daniel, min. 40.

Àrbitres: Cumbo (ITA) i Kovacs (HUN).