20.12.2008 14:00

Tres punts suats (0-1)

Cristina Collado

El Barça Mobicat ha aconseguit els tres punts a la pista del Marfil Santa Coloma i es manté com a caps de sèrie per al sorteig de Copa. Han estat tres punts suats per la resistència que han oposat els locals.

Jugaven el tercer classificat contra el cuer, però la diferència entre tots dos equips a la classificació de la Divisió d’Honor no ha estat tan explícita sobre el parquet del Pavelló Municipal de Santa Coloma. Els de Padú ja havien oposat resistència davant dos dels grans de la Lliga, ElPozo (el van guanyar) i l’Inter Movistar (van empatar) i aquest dissabte ho han tornat a fer contra el Barça Mobicat en el derbi català.

Domini local

marfil_barxa3.jpgEl Marfil Santa Coloma ha dominat els primers compassos del partit, pressionant molt la sortida de la pilota del Barça Mobicat i creant més ocasions de perill. Rafa Marques ha tingut la primera, als dos minuts de joc, però l’ha desviat el porter Cristian. Lorenzo ha estat el protagonista de la següent acció de perill per part local, qui ha culminat un ràpid contraatac dels de Padú, però novament el porter blaugrana ha evitat el gol.

Per part del Barça Mobicat, la primera ocasió clara no ha arribat fins els 12 minuts de joc, quan Fernandao ha estavellat el seu xut a la cara del porter Igor. A partir d’aquesta ocasió, els blaugranes han agafat una mica de protagonisme a l’atac. Saad Assís, amb un dels seus xuts potents des de fora de l’àrea, ha provat sort.

Gol de Chico

marfil_barxa2.jpgMentrestant, però, el Marfil Santa Coloma ha continuat mossegant, i prova d’això ha estat una altra bona ocasió que ha tingut l’equip de Padú. El porter Igor ha deixat en llarg per Guille dins l’àrea blaugrana, però novament ha evitat el gol Cristian.

Finalment, però, ha estat el Barça Mobicat qui ha trencat l’empat a zero del marcador. Chico ha empalmat un potent xut i ha sumat el primer gol per al conjunt barcelonista. El mateix tanca brasiler ha estat a punt de fer el segon, però el seu cop de cap ha sortit fora de porteria. Amb la mínima avantatge de 0 a 1 s’ha arribat al descans.

Un altre partit

Els primers minuts de la segona part han mostrat un partit ben diferent a la primera part. El Barça Mobicat ha començat amb més protagonisme a l’atac. De fet, Igor, Chico i Javi Rodríguez han xutat en els tres primers minuts d’aquest segon temps. Veient la aquesta millora dels blaugranes a la vessant ofensiva, el tècnic local Padú ha optat per treure porter-jugador a falta de 10 minuts per al final del partit.

L’exblaugrana David Herráiz i Rafa Marques s’han repartit aquest rol, amb el qual han aconseguit apropar-se amb perill a la porteria defensada per Cristian. A falta de sis minuts per al final, Javi Rodríguez ha tingut una bona ocasió per augmentar l’avantatge en el marcador en una ràpida acció al contraatac, però el porter Igor ho ha evitat.

L’emoció s’ha mantingut fins el final del partit, ja que el Marfil ha continuat amb la seva aposta d’atac de cinc, i el perill de l’empat ha estat present fins l’últim minut. Tot i això, la bona defensa blaugrana i la gran actuació de Cristian Domínguez han permès mantenir el resultat de 0 a 1.