FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

16.12.2008 12:36

La confirmació de l’equip

Cristina Collado


Un dels jugadors més veterans de l’equip, Chico, ha analitzat per a Barça TV i fcbarcelona.cat el que suposa la classificació de l’equip per a la Copa. És la confirmació que el projecte funciona.


Primer any d’adaptació. Segon any de progressió. Tercer any de confirmació. Pas a pas, així és com ha viscut el Barça Mobicat el seu camí vers la Lliga de Divisió d’Honor. I per fi, ha arribat el moment de lluitar de tu a tu contra els equips més potents d’aquesta Lliga. Aquest any sí, la secció de futbol sala del Barça ha aconseguit classificar-se per a la Copa i ho ha fet a falta de dues jornades per acabar la primera volta.

Mostra del bon estat de salut que té: “Aquesta classificació és molt important de cara al projecte perquè cada vegada més el club aposta pel futbol sala i estem creixent. Aquest any entrar a la Copa i als play-off és per nosaltres una obligació. Aquest és l’any de la confirmació entre els quatre primers, entres els millors equips”, apunta Chico.

De la Plata a la Copa

El tanca brasiler l’ha viscut de tots colors a Can Barça. Va arribar al club la temporada 2004/05 procedent del Benfica. Aleshores el conjunt blaugrana militava a la Divisió de Plata, i Chico va viure com quedaven fora de l’ascens en el play-off. L’any següent, però, va arribar el desitjat ascens. Va ser la temporada 2005/06. Des d’aleshores l’equip ha anat pas a pas adaptant-se a la màxima categoria del futbol sala estatal.

QM3D1837.JPGLa primera temporada, el Barça va patir fins al final per no acabar en posicions de descens. A la segona, es va escapar la classificació per a la Copa per ben poc, però sí que van entrar als play-off, i van arribar fins i tot a les semifinals. Aquest any ja són a la Copa, i encara queda molt competició.

Créixer com a jugador

Chico analitza d’aquesta manera aquest pas de la Divisió de Plata a trobar-se entre els millors equips del campionat: “A mi, personalment, em fa sentir que he evolucionat com a jugador i com a persona dins del club. Jo venia d’una Lliga una mica més fluixa, la de Portugal. L’espanyola és la lliga més forta del món. Aquí pots estar competint amb els equips més grans, aquells que tenen a les seves files jugadors de la selecció brasilera o l’espanyola. Veure això a mi em fa sentir millor jugador.”

Guanyar ElPozo i l’Inter

QM3D5411.jpgEl jugador del Barça Mobicat destaca, però, que encara falten etapes per superar en aquesta cursa. Com, per exemple, guanyar els dos grans: l’Inter Movistar i ElPozo Múrcia: “Encara no els hem pogut guanyar. Sabem que ElPozo i l’Inter estan un pas per davant nostre perquè porten molt temps a la Divisió d’Honor i amb el mateix bloc, i això es nota a la pista. A veure si podem guanyar ElPozo el pròxim dia 23 (21.00 h, al Palau) i així fem un pas més. Crec que podem guanyar qualsevol equip. Contra l’Inter van fer una molt bona primera part, però després és cert que amb l’expulsió de Paco vam abaixar una mica el ritme. El Barça acostuma a fer bons partits contra Inter i Pozo, però ens falta guanyar-los per saber si estem al mateix nivell que ells.”

La importància de la defensa

Una de les claus per poder superar aquests dos equips és la defensa. Guanyar des de la defensa, aquesta és la consigna de Marc Carmona: “Nosaltres anem creixent any rere any, setmana a setmana, com a equip, i això es nota. Cada vegada som més regulars i, a més, som la segona defensa menys golejada. L’entrenador sempre ha dit que els partits es guanyen des de la defensa, i hem demostrat que si estem bé a nivell defensiu, podem guanyar.”

La confirmació de l’equip
L’espina de l’any passat
Chico no amaga l’espina clavada per no haver-se classificat per a la Copa la temporada passada, quan es van quedar a les portes: “Teníem molta il•lusió per entrar a la Copa perquè l’any passat vam arribar a ser líders, però després vam enllaçar una mala ratxa de resultats i ens vam quedar fora de la Copa per un punt. Ara el que pugui passar el temps ho dirà.”

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana