FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

17.11.2008 14:09

Un descans aprofitat

Cristina Collado


Aquesta setmana el Barça Mobicat descansa a la Lliga de Divisió d’Honor. És el moment de donar descans als jugadors perquè puguin recuperar forces. D’altres, però, aprofitaran aquests dies per millorar-se de les seves molèsties.


“És un descans ‘entre cometes’”. Ja ho adverteix el preparador físic del Barça Mobicat, Juanma Ruiz. Aquesta setmana el conjunt blaugrana descansa a la Divisió d’Honor, i és per això que el cos tècnic aprofita per donar descans als seus jugadors. Amb tot, hi ha alguns que hauran de continuar treballant per millorar-se de les seves lesions i molèsties: “El fet que tinguem descans a la Lliga ens dóna l’opció de donar descans als jugadors. Però alguns jugadors necessiten fer un treball especial per recuperar-se de les lesions o per recuperar el seu to físic. La resta tindran l’esperat descans. Portem ja gairebé 10 jornades i ara tenim un punt d’inflexió per acabar la primera volta com tots volem”, afirma Juanma Ruiz.

Treball específic per a alguns

QM3D5411.jpgA partir de dimecres, el gruix de la plantilla del Barça Mobicat farà festa. Hi ha cinc jugadors, però, que continuaran trepitjant el parquet del Palau. Dimecres, dijous i divendres, Igor, Chico, Rafa Muñoz i Jordi Sánchez faran un treball específic de prevenció que combinarà fisioteràpia, gimnàs i treball en pista. El cap de setmana, això, sí, tota la plantilla descansarà.

“Aquest dilluns ens entrenem a nivell fisicotècnic i dimarts farem un entrenament de força per no perdre el to muscular. A partir de dimecres alguns tindran festa. Però PC, Chico, Rafa i Jordi Sánchez estan una mica tocats i continuaran fent un treball més físic. Igor continuarà recuperant-se de la seva lesió”, detalla el preparador físic blaugrana.

Bon treball físic

No ha estat una temporada fàcil. L’inici de campionat va ser trepidant, amb la disputa de cinc jornades en menys de tres setmanes, i després el campionat es va aturar durant un mes i mig. Tot plegat va obligar a un plantejament diferent a nivell físic. Ho explica Juanma Ruiz: “El fet de començar abans la Lliga ens va obligar a fer una pretemporada especial. Després, amb l’aturada pel Mundial, alguns jugadors van haver de tornar a fer una espècie de pretemporada. A més, els internacionals van arribar amb una càrrega de treball física i psíquica que vam haver de controlar.”

Tot i les contradiccions que hi ha hagut aquesta temporada, el cos tècnic està satisfet del treball físic que s’ha fet: “Estem molt satisfets per l’aspecte físic, excepte algun tema puntual de lesions que no podem controlar. Però a nivell físic, els tests que fem demostren que els jugadors estan bé.”
Un descans aprofitat
Cap de setmana lliure
Del que sí que gaudiran tots plegats és del cap de setmana lliure. Dissabte i diumenge, tota la plantilla del Barça Mobicat tindrà festa. A partir de dilluns, tornarà l’activitat per preparar l’onzena jornada, dissabte 29 de novembre, contra el Manacor al Palau Blaugrana.

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana