26.10.2008 19:05

Retorn amb golejada (5-2)

Cristina Collado

El FC Barcelona ha reprès la competició de Lliga de la millor manera possible. Han guanyat per golejada el Pinto i davant l’afició barcelonista. Fernandao, amb quatre gols, es manté en ratxa golejadora.

El retorn del Barça a Lliga de Divisió d’Honor es preveia dur. Primer, perquè no havien pogut treballar gairebé amb els quatre jugadors que van participar en el Mundial, quatre jugadors alhora, importants en els esquemes de Marc Carmona. I segon, perquè rebien el Pinto, un recent ascendit batejat ja com l’equip revelació de la temporada pel seu joc atrevit i descarat. Però el FC Barcelona ha pogut amb tot això i ha golejat per 5 a 2.

El partit desperta als 7 minuts

Sota el guió previst, el Pinto ha aterrat al Palau Blaugrana per fer-se amb els tres punts. I ho ha fet saber des del primer moment. Anb un joc atrevit, els jugadors de Luís Fonseca han controlat la possessió de la pilota, encara que tampoc han creat perill més enllà. Com tampoc ho ha fet el Barça en els primers minuts.

De fet, no ha estat fins els set minuts de partit, quan s’ha començat a veure les primers accions de perill. Saad Assís ha picat el primer xut entre els tres pals del partit, però l’ha desviat sense problemes el porter Fabio. En l’acció següent, José Carlos ha tingut opció d’inaugurar el marcador, però Paco Sedano, en dos temps, ho ha evitat. La reacció del porter barcelonista ha estat immediata. Ha vist sol dins l’àrea contrària Fernanadao, i amb una passada certera ha trobat el seu cap. Però el porter ho ha vist a temps.

Saad, tot sol

QM3D9919.jpgJusto Cáceres i Jordi Sánchez han tingut dues grans ocasions de gol, en tots dos casos amb la pilota fregant el pal. Però finalment ha estat el vigent medalla de bronze del món, Saad Assís, l’autor del primer gol del partit. L’ala brasiler ha robat una pilota a mitja pista i, sol i veloç, s’ha plantat davant la porteria de Fabio, col·locant la pilota hàbilment al fons de la xarxa. Un minut després, Fernandao ha protagonitzat una gran jugada individual, cedint finalment la pilota per a Chico, però el tanca brasiler no ha arribat a picar-la.

Per part del Pinto, el seu home més perillós, José Carlos s’ha plantat sol davant Sedano, però no ha pogut superar el mur blaugrana.

Tres més, de Fernandao

Quan faltaven 59 segons per al descans, l’àrbitre ha xiulat falta sobre Javi Rodríguez al límit de l’àrea. En una gran jugada assajada, el capità ha deixat per a Fernandao al segon pal, i aquest ha marcat a plaer el segon gol del partit.

QM3D0008.jpgLa segona part ha començat de la mateixa manera que la primera. Amb un Pinto controlant la possessió de la pilota, encara que el Bará ha sabut molt bé tallar el seu atac amb una gran defensa. Als quatre minuts, Fernandao, anb un xut des de la frontal, ha tingut la primera ocasió de perill. Ha estat el mateix pivot brasiler qui poc després aconseguiria el tercer gol, amb una jugada de les seves girant sobre si mateix dins l’àrea. I un minut després, novament Fernandao tornava a fer aixecar el públic del Palau amb un golàs per l’escaire.

Remat final

A falta de 8:57 per al final del partit, Kikillo ha assumit el paper de porter-jugador. Així han guanyat un home més i han aconseguit retallar distàncies amb el gol de José Carlos. Un minut després, però, el Barça tornava a ampliar el marcador amb un nou gol de Fernandao. En un contraatac, PC ha deixat perquè el seu compatriota marqués a plaer el cinquè. El Pinto, però, encara lluitaria fins al final, i va aconseguir l’últim i definitiu 5-2, obra de Retamar.

FC BARCELONA, 5
TIEN 21 P. MILLENIUM PINTO, 2

FC Barcelona: Paco Sedano, Chico, Javi Rodríguez, Jordi Sánchez i Fernandao –cinc inicial-, Rafa Muñoz, PC, Juan Carlos López, Saad, Justo Cáceres

Tien 21 P. Millenium Pinto: Fabio, Merino, Raúl Campos, Matamoros i Hugo –cinc inicial-, Contreras, José Carlos, Luís, Kikillo, Retamar

Gols: 1-0, Saad (15’); 2-0, Fernandao (19’); 3-0, Fernandao (28’); 4-0, Fernandao (29’); 4-1, José Carlos (33’); 5-1, Fernandao (34’); 5-2, Retamar (37’)

Àrbitres: Castro Borges i Garcia Hernández