19.10.2008 18:01

Tres blaugranes, subcampions del món

Cristina Collado

Els penals han donat al Brasil la Copa Mundial de futbol sala. La selecció espanyola no ha pogut revalidar el títol, tot i que suma un subcampionat del món. Fernandao, Javi Rodríguez i Cristian Domínguez, doncs, tornen amb medalla.

Es repetia la situació que es va donar fa quatre anys, quan es disputava el Mundial a Xina-Taipei. Aleshores Espanya i el Brasil també van esgotar el temps de la pròrroga amb el 2-2 en el marcador. Fa quatre anys, però, els penals van anar a favor de la selecció espanyola. Enguany han estat els brasilers els que han aconseguit el Campionat del Món que es disputava a casa seva. Així doncs, els tres blaugranes que jugaven amb la selecció de José Venancio López, Fernandao, Javi Rodríguez i Cristian Domínguez, s’han hagut de conformar amb el títol de subcampions.

El Brasil s’avança

Javi_seleccio.jpgLa igualtat s’ha vist des dels primers compassos del partit, tot i que ha estat el Brasil el que ha arriscat més a l’atac en els primers minuts. Però Luis Amado ha anul·lat els intents dels de Paulo César Oliveira d’avançar-se en el marcador. El porter de l’Inter Movistar ha estat el veritable malson dels brasilers. Així, al descans s’hi ha arribat amb empat a zero.

Al final ha estat de la manera més simple com els locals han aconseguit inaugurar el marcador. Marquinho ha picat un córner amb la mala fortuna que ha picat a la cara de Borja i ha entrat dins la porteria defensada per Luis Amado. Dos minuts després, però, l’exblaugrana Torras aconseguia l’empat amb un golàs picat amb la cama esquerra.

Empat, pròrroga i penals

A quatre minuts per al final Luis Amado ha protagonitzat una doble aturada, però no n’hi ha hagut prou, ja que en el tercer intent consecutiu dels locals Vinicius ha superat l’internacional espanyol. El combinat de José Venancio López ha anat a totes amb Kike com a porter-jugador, i així és com, al minut 39, ha aconseguit forçar la pròrroga amb un gol d’Álvaro al segon pal a passada de Fernandao.

Els deu minuts del temps addicional han transcorregut sense canvis en el marcador, i així és com s’ha arribat a la tanda de penals. El porter Fraiklin n’ha estat l’heroi, ja que ha aturat, primer, el xut de Torras, i, després, el de Marcelo, que ha donat la victòria definitiva al Brasil, campiona del món 2008. Ni Javi Rodríguez ni Fernandao han picat cap penal.
EL BRASIL, 2 (4)
ESPANYA, 2 (3)

El Brasil: Tiago, Gabriel, Schumacher, Lenisio i Marquinho –cinc inicial–, Franklin, Ari, Ciço, Vinicius, Betao, Falcao i Wilde.

Espanya: Luis Amado, Eseverri, Javi Rodríguez, Kike i Marcelo –cinc inicial–, Juanjo, Ortiz, Torras, Fernandao, Álvaro, Andreu i Borja.

Gols: 1-0, Marquinho (24’); 1-1, Torras (28’); 2-1, Vinicius (36’); 2-2, Álvaro (38’).

Penals: 1-0, Marquinho; 1-1, Kike; 2-1, Wilde; 2-2, Ortiz; 3-2, Ciço; 4-2, Lenisio; 4-3, Álvaro.

Àrbitres: López, Torok i Khan.