Futbol sala-Mundial del Brasil

04.10.2008 20:07

Saad sentencia (3-1)

El blaugrana Saad Assis ha marcat el gol més espectacular del tercer partit d’Itàlia al Mundial del Brasil. Saad ha batut el porter portuguès Joao Benedito de falta amb tanca. Un xut que ha rubricat la tercera victòria transalpina.

Itàlia es manté invicta al Mundial de futbol sala. Amb tres victòries en tres partits jugats, i havent aconseguit deu gols a favor per només dos en contra, la selecció italiana és la primera classificada del grup B i amb un cert marge respecte dels altres equips del grup.

El combinat en què juga el blaugrana Saad Assis ha hagut de mantenir-se ferm contra una Portugal que ha estat intimidadora. Fins al darrer tram de la primera part els italians no han pogut marcar. Nando Grana, des del doble penal, ha obert el marcador. El dorsal 2 d’Itàlia ha estat a punt d’ampliar la diferència abans del descans però el xut ha acabat fora.

Nando Grana i Assis, protagonistes

A la segona meitat la intensitat de joc ha estat elevada. Però els gols no han arribat fins a les acaballes del partit. Aleshores, Nando Grana ha tornat a foradar la porteria portuguesa. Faltaven sis minuts per concloure el matx i això semblava la sentència.

Itàlia ho ha volgut brodar. I el jugador del FC Barcelona Saad Assis ha estat letal. Amb un xut de falta, i superant la tanca d’un home que ha col·locat Portugal, la pilota ha trobat la línia de gol. Una diana maquíssima i difícil que ha assegurat els tres punts d’Itàlia.

Tot i això, Portugal no ha cedit. Ricardinho ha marcat el gol de l’honor a un minut del final. Pedro Costa ha estat a punt d’inquietar Itàlia. Quan faltaven 28 segons la seva canonada no ha estat gol.

Saad Assis encara ha disposat d’un darrer xut en l’últim segon de partit. El 3-1 ha estat el resultat final.

La resta de resultats

En la jornada de dissabte el Brasil ha guanyat Rússia per 7-0. També Tailàndia ha derrotat els Estats Units (5-3). Japó ha golejat les illes Salomó per 7-2.

Demà, diumenge, la selecció espanyola, amb Javi Rodríguez, Fernandao i Cristian, torna a jugar. Ho farà amb la República Txeca (15.30 h, La 2). El combinat que entrena José Venancio no té marge d’error si vol continuar encapçalant el grup D.

La Xina s’enfronta a Egipte a la mateixa hora que Espanya. I, dues hores més tard, hi ha els enfrontaments Argentina-Ucraïna i Iran-Líbia.
ITÀLIA, 3
PORTUGAL, 1

Itàlia (1+2):
Feller, Marcinho Forte, Jubanski, Assad, Morgado –cinc inicial–, Nora, Nando Grana (2), Saad (1), Foglia, Zanetti.

Portugal (0+1): Joao Benedito, Gonçalo, Ricardinho, Pedro Costa, Arnaldo –cinc inicial–, Bibi, Israel, Jardel.

Gols: 1-0, Nando Grana (16’); 2-0, Nando Grana (34’); 3-0, Saad (37’); 3-1, Ricardinho (39’).

Àrbitres: Ghibaudi (ARG) i López (COL).