FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

30.09.2008 11:07

S’aixeca el teló del Mundial 2008

Cristina Collado


El Mundial del Brasil comença aquest dimarts. Hi ha per davant quinze dies de competició fins a la gran final, prevista per al diumenge 19 d’octubre. Saad Assis serà el primer blaugrana que debutarà.


Ja ha arribat el moment. Aquest dimarts comença la disputa del Mundial de futbol sala. Vint equips lluitaran per aconseguir el títol de campions del món, encara que hi ha dues seleccions millor situades. D'una banda, l’amfitriona, el Brasil, que no guanya un Mundial des de l’any 1996. D’altra banda, Espanya, actual bicampiona del món. A part d’aquestes dues, hi ha altres seleccions com Itàlia, Portugal, Argentina, Egipte, entre d’altres, que oferiran el màxim nivell del futbol sala mundial.

Comença el Brasil

QM3D9522.jpgL’estrena, com no podia ser d’una altra manera, correrà a càrrec de l’amfitrió. A les 10.30 h (15.30 hora catalana) el Brasil s’estrenarà contra el Japó al pavelló Gimnasio Polideportivo Jornalistas Nilson Nelson, a Brasília. A la mateixa hora, però a Rio de Janeiro, al pavelló Gimnasio Maracañazinho, jugarà l’Itàlia – Tailàndia. Aquest serà el primer partit que es jugui amb presència blaugrana, ja que a les files del conjunt italià juga Saad Assis.

Aquest és el calendari de partits de Saad en la primera fase de la competició:

- Dimarts 30 de setembre: Itàlia – Tailàndia (15.30 hora catalana)
- Dijous 2 d’octubre: Estats Units – Itàlia (15.30 hora catalana)
- Dissabte 4 d’octubre: Itàlia – Portugal (17.30 hora catalana)
- Dimecres 8 d’octubre: Itàlia – Paraguai (17.30 hora catalana)

Javi, Fernandao i Cristian, dimecres

QM3D8686.jpgPel que fa als altres tres blaugranes, Javi Rodríguez, Fernandao i Cristian, s’estrenaran dimecres. Serà a partir de les 10.30 (15.30 hora catalana) quan la selecció espanyola jugarà a Rio de Janeiro contra l’Iran.

Aquest és el calendari de partits dels tres jugadors blaugrana:

- Dimecres 1 d’octubre: Espanya – Iran (15.30 hora catalana)
- Divendres 3 d’octubre: Llíbia – Espanya (15.30 hora catalana)
- Diumenge 5 d’octubre: Espanya – República Txeca (15.30 hora catalana)
- Dijous 9 d’octubre: Espanya – Uruguai (15.30 hora catalana)

El sistema de competició

En la primera fase del Mundial hi ha quatre grups de cinc equips cadascú. Aquesta primera part de la competició es juga a una lligueta a una volta, és a dir, cada equip juga quatre partits. Els dos millors de cada grup es classifiquen per a la fase següent. Abans d’iniciar-se aquesta segona, però, hi haurà un dia de descans per a totes les seleccions, el divendres 10 d’octubre.

En aquesta, doncs, hi haurà vuit equips que es repartiran en dos grups de quatre cadascú. Tornaran a jugar aleshores una lligueta a una volta, i novament els dos millors classificats es classificaran per a les semifinals. Aquestes es jugaran el 16 d’octubre, i la final, el 19 d’octubre.

S’aixeca el teló del Mundial 2008
Els quatre grups

Grup A

Brasil
Rússia
Japó
Cuba
Solomon Islands

Grup B

Itàlia
Portugal
Tailàndia
Paraguai
Estats Units

Grup C

Argentina
Ucraïna
Xina
Guatemala
Egipte

Grup D

Espanya
República Txeca
Iran
Uruguai
Líbia


Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana