FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

23.09.2008 11:50

Javi Rodríguez: “Em vull retirar bé de la selecció”

Cristina Collado


Javi Rodríguez, el capità del FC Barcelona i de la selecció espanyola, podria afrontar el seu últim Mundial al Brasil. És per això que confia a emportar-se la Copa per poder retirar-se bé de la selecció estatal.


Javi Rodríguez és el jugador blaugrana que més experiència acumula amb la selecció espanyola. Amb el del Brasil, jugarà el seu quart Mundial i, molt probablement, l’últim. Així ho confessa el mateix ala-pívot català, que no es veu jugant un Mundial amb 38 anys. Ara, però, als seus 34 ho vol donar tot a Brasil, i confia a tornar amb la Copa del Món sota el braç: “Em vull retirar bé de la selecció.”

Després de tres campionats d’Europa i tres Mundials, és fàcil mantenir la il•lusió davant d’un nou campionat d’aquest nivell?

_CF_6858.JPG“A mi em va fer la mateixa il·lusió jugar el primer Mundial, com me’n farà jugar l’últim. És complicat jugar tants Mundials perquè t’han de respectar les lesions i has de mantenir durant molts anys un gran nivell de joc. Jo estic content perquè serà el meu quart campionat del món i sempre que un comença alguna cosa, la vol acabar bé.”

Creu que podria ser el seu últim Mundial, tenint en compte que per al següent tindria 38 anys?

“Si jo jugo un altre Mundial és perquè el futbol sala va molt malament. Aleshores tindré 38 anys, i jugar amb aquesta edat són casos molt excepcionals. Si jo jugo serà una mostra que el planter del futbol sala no va cap amunt i això seria molt dolent per a aquest esport.”

Espanya, Guatemala, Xina-Taipei, i ara el Brasil. Què el motiva més d’aquest nou Mundial?

“El fet que es jugui al Brasil i el fet que en els dos últims Mundials haguem eliminat precisament la selecció brasilera, a Guatemala, a la final, i en l’últim, a les semifinals. Segur que ells ens agafen amb moltes ganes. Estan somiant amb una final Brasil-Espanya per poder venjar-se dels últims dos Mundials.”

El sistema de la competició ha variat una mica, hi ha quatre equips més, i, per tant, ara en són vint. Canvia això en alguna cosa la competició?

Entrevista_Javi_Rodriguez.jpg“Només fa que juguis un partit més per grup. Crec que això ajuda que s’obri més el futbol sala, que hi participin més països, i això és bo per a aquest esport.”

És el capità i el jugador que acumula més partits amb la samarreta de la selecció espanyola. Es podria dir que l’equip no és el mateix sense Javi Rodríguez?

“No ho crec. Tots els jugadors som importants sempre que estem jugant, i un cop marxem continua arribant gent que ho pot fer igual que tu. És una pena que hagi de deixar la selecció després de tants anys, perquè han estat dotze anys seguits, i sé que el nom de Javi Rodríguez està vinculat a la selecció des de fa molt temps. Però han passat molts altres jugadors importants com Vicentín, Pablo Roberto, Lorente o Javi Sánchez, entre d’altres, que també pensàvem que hauria estat difícil continuar sense ells però l’equip ha continuat guanyant.”

En qualsevol cas, sí que és cert que és una persona important i que té una responsabilitat dins d’aquest equip. Com es pren aquesta responsabilitat?

QM3D8597.jpg“Per mi és molt maco el fet d’afrontar un nou Mundial i poder inculcar als joves el que em van ensenyar a mi fa temps els més veterans de l’equip. És una prova de foc i jo l’assumeixo amb molt de gust.”

A l’últim Mundial, el de la Xina, va rebre la Pilota de Plata com el segon millor jugador del món. Espera un reconeixement igual en aquesta cita?

“Ara mateix a la selecció espanyola hi ha jugadors que poden optar més a aquest guardó perquè tindran més minuts i una mica més de responsabilitat que jo. Jo em conec, i conec la meva manera de jugar i sé que donaré guerra segur. Però el prioritari per mi és el grup, i si després em donen un premi, benvingut sigui.”

Què recorda del seu primer Mundial?

“Recordo una immensa alegria, perquè es jugava a Espanya, i al Palau Sant Jordi, on es van aplegar unes 14.000 persones.”

Un desig per a aquest Mundial?

“Seria molt maco guanyar a Brasil, la selecció del Brasil, i poder retirar-me bé de la selecció.”
Javi Rodríguez: “Em vull retirar bé de la selecció”
Consells a Cristian i Fernandao
Amb vostè viatgen dos novells en campionats del món: Cristian i Fernandao. Els ha donat algun consell?

“Jo els dic a tots el que em dic a mateix. A un Mundial s’ha d’anar a gaudir, del futbol sala i del moment. No es torna a jugar un Mundial fins a quatre anys després, i per això no s’hi pot anar amb por. S’ha de jugar i intentar fer-ho tan bé com sigui possible. S’ha de viure com si fos l’últim.”

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana