FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

06.08.2008 12:05

“Tenim qualitat per afrontar una final”

Laura Aparicio


És el líder del vestuari blaugrana, una de les peces que han d’encapçalar el projecte de la secció de futbol sala. Afronta la seva tercera temporada al club. Javi Rodríguez, el capità de l’equip, ha parlat amb els mitjans del club des d’El Montanyà.


El jugador es mostra molt convençut de les possibilitats de l’equip de Carmona de cara a la propera temporada. Creu en el projecte, elogia els fitxatges que s’han fet aquest any i diu que aquest Barça està obligat a classificar-se per a la Copa i els play-off. Segons Javi Rodríguez, hi ha prou qualitat per afrontar una final.


Com es troba?
“Molt bé, molt content, amb moltíssimes ganes de començar. Ara cal superar aquesta pretemporada, que sempre és el que costa més.”

Aquesta serà la seva tercera temporada al Barça. Com l’afronta?
“Amb molta il•lusió perquè l’equip s’ha reforçat, ha tornat a millorar la plantilla i això significa que estem creixent i que hem de fer un pas més.”

Aquesta pretemporada està sent especial ja que l’inici del campionat serà trepidant, amb molts partits, i després amb la disputa del Mundial del Brasil, a finals del mes de setembre.
“Jo era dels que preferien començar després del Mundial però els que manen han decidit que la Lliga comenci aquest mes. Per això hem de fer una pretemporada atípica, no tan forta i extensa ja que després s’aturarà la competició. Imagino que el calendari s’ha fet pel bé del futbol sala.”

Quina ha estat l’evolució de Javi Rodríguez al Barça?
web_07.jpg“La primera temporada (2006/2007) va ser força complicada. Estava acostumat a un equip com el Playas de Castelló, en què sempre es lluitava per títols i on sempre estaves a les places capdavanteres de la classificació. Arribar al Barça, un equip que acabava de tornar a la màxima categoria, va ser dur. A més, vaig tenir una lesió al turmell que no em va permetre estar al cent per cent. La temporada passada va ser bastant acceptable. L’únic problema va ser no poder disputar la Copa del Rei però crec que l’equip va jugar realment bé i al final de temporada, en què vam arribar a semifinals de Lliga, tots vam acabar amb molt bones sensacions.”

L’equip va fer un bon paper la temporada passada. Això fa que aquest any el Barça tingui més pressió?
“Aquest any hem de classificar-nos per a la Copa i hem de fer un bon campionat de Lliga. Crec que aquesta plantilla té qualitat per afrontar una final.”

Com presentaria els reforços que han arribat a la secció, Saad Assis i Jordi Sánchez?
“Són dos jugadors que seran molt importants; han vingut a sumar i això és vital. A Jordi Sànchez el conec de fa temps. És molt ràpid, té gol, és treballador, sap jugar molt bé entre línies i segur que ho farà bé a l’equip. Saad és un futbolista més tècnic. Fa un joc més vistós, més maco per a l’espectador. Té un xut fort des de fora de l’àrea i, per tant, ens anirà molt bé per al joc exterior.”

Com a capità de la primera plantilla, quin és el seu rol dins el vestuari?
Javi.jpg“Crec que haurien de ser els companys els que parlessin del meu paper com a capità. Penso que la meva missió és, sobretot, ajudar els més joves, fer que l’equip estigui concentrat en els partits i en els entrenaments. També crec que he d’ajudar a generar bon ambient tot i que hi ha d’haver serietat. He de donar exemple perquè després ningú no pugui dir res.”
“Tenim qualitat per afrontar una final”
Tercera temporada com a capità
Javi Rodríguez ha estat el capità del Barça des que va arribar a la disciplina blaugrana, l’estiu del 2006. La seva veterania i la seva trajectòria a l’elit del futbol sala fan que aquest jugador sigui tot un líder. Ha sumat nou títols als equips en què ha jugat i set amb la selecció espanyola, entre els quals destaquen dos Mundials i tres Copes d’Europa. A nivell individual ha estat escollit en dues ocasions millor ala dret de la Lliga i la temporada 2000/01 va ser el millor jugador del campionat.

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana