FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

06.06.2009 09:57

Fernandao: “Hem de fer dos passos endavant”

Cristina Collado


Tot i el final inesperat del Barça Mobicat a la Lliga, Fernandao fa un balanç global de la temporada bastant bo. L’equip ha de fer, afirma, “dos passos endavant”.


En comptes de fer decaure l'ànim de l'equip, l'eliminació en el play-of de la Lliga de Divisió d'Honor els ha de fer reaccionar per millorar encara més la pròxima temporada. Aquest curs ha estat bastant positiu, el Barça Mobicat ha estat la millor defensa de la Lliga regular i ha agafat més experiència a base de remuntar marcadors en contra. A la Copa van donar la cara, però en el play-off de la Lliga es van veure sorpresos. El pitxitxi de l'equip, Fernandao, ha fet balanç de la temporada en una entrevista a Barça TV i www.fcbarcelona.cat. Ho fa des de la bolera del costat del Palau, el Bowling Pedralbes, on l'artiller de l'equip prova si té la mateixa punteria amb els peus que amb les mans. El pivot blaugrana afirma: “Hem de fer dos passos endavant”.

Si hagués de puntuar aquesta temporada de l’1 al 10, quina puntuació li donaria?

“Puntuaria de dues maneres: primer, en clau de projecte, podríem dir que estem entre el 7 i el 8. I pel que fa a l'ambient de tot el que s'ha viscut, crec que baixaria. Li donaria un 6, pel final. Ha estat un final de temporada que havia de ser fantàstic però s'ha espatllat tot.”

I què va passar en aquest final de temporada en l'eliminació contra el Pinto?

QM3D2983.jpg“Particularment no sé què ens va passar. No tinc cap explicació, no vam jugar malament, però no vam fer prou per guanyar el Pinto. Sabíem que seria difícil, però no va poder ser.”

Aquesta eliminatòria ha estat un pas enrere en l'evolució que estava fent l’equip a la Divisió d'Honor o el Barça ha continuat creixent?

“Després de tota la temporada, això ens ha de portar a fer dos passos endavant, i mai un pas enrere. Hem fet una molt bona temporada i coneixíem les dificultats que ens trobaríem al final. N'hem d'aprendre. És clar que moltes vegades la victòria amaga altres coses que importende debò . I aquest moment tan complicat l’hauríem de recordar la pròxima temporada, encara que les coses vagin bé.”

Què li falta al Barça per arribar al nivell d'ElPozo?

“És una qüestió de temps i, de mica en mica, les coses aniran encaixant millor. El canvi de la temporada passada a aquesta ha estat molt gran, ja que hem apujat bastant el nivell. Però a la pròxima hem d'augmentar encara més el nivell. Crec que hem fet una Lliga molt regular tant en defensa com en atac.”

Sembla que amb ElPozo encara no s'han tret l’espina de poder guanyar-los. Els van eliminar de la Copa, els van guanyar a l'última jornada...

QM3D9981.jpg“Amb ElPozo tinc una espina clavada particular, i amb l’Inter també. Tots tenim moltes ganes de guanyar-los. Però tots sabem que el camí que seguim és correcte, que és vàlid i que falta molt poc. La diferència rau en l'experiència. Els jugadores de la plantilla d'aquests equips juguen durant tota la temporada moltes competicions importants, tant a escala internacional com de clubs. Però hem d'estar tranquils perquè nosaltres, de mica en mica, anirem jugant partits decisius i els superarem.”

Ara jugaran una nova competició per al Barça: la Supercopa, i contra l’Inter i ElPozo. Serà el moment per anar guanyant aquesta experiència que els manca?

“Segur que sí. Nosaltres hem de jugar tranquils, sense nervis, i sense pensar que hem de guanyar com sigui. Hem de ser conscients que és molt difícil. Per això hem d'anar a poc a poc, ser prudents i treballar.”

En l'aspecte personal, com ha viscut la temporada respecte a l'anterior?

QM3D9600.jpg“Molt millor, perquè la temporada passada vaig poder participar poc. Per això, durant les vacances vaig fer un treball específic per no recaure de la lesió. Vaig tenir la satisfacció de representar la selecció i participar en un mundial, cosa increïble. Encara haig de millorar la faceta golejadora, perquè en els moments importants he fallat.”

Quin ha estat el seu pitjor moment aquesta temporada?

“El pitjor de la temporada ha estat el gol que no vaig marcar a la Copa, que em costarà oblidar, i el partit contra el Pinto, que és més greu per mi perquè no vam passar l'eliminatòria. Encara recordo el partit, però no el joc que vam fer.”

I el millor moment d'aquesta temporada?

Fernandao_a_Benicarlo.jpg“El partit a Benicarló, a la Copa. Estàvem vençuts, però vam treure de dins alguna cosa i vam remuntar el partit. Em quedo amb aquest moment.”

La capacitat per remuntar és un dels aspectes que ha guanyat l’equip, però en què més ha millorat?

“En defensa hem millorat força. Durant la Lliga regular, per exemple, vam ser la millor defensa. La pròxima temporada hem de seguir al mateix nivell, i millorar també en atac. Perquè si la defensa és bona, l’atac ha de ser encara millor.”

Fernandao, al Bowling Pedralbes, on posa a prova la seva punteria, també amb les mans
Fernandao, al Bowling Pedralbes, on posa a prova la seva punteria, també amb les mans
I ara, la selecció

Ara encara no se'n va de vacances perquè marxa concentrat amb la selecció. Com espera aquesta nova concentració?

“Espero que vagi bé perquè, si no serà molt frustrant. Amb la selecció espero poder oblidar allò que porto a dins d'aquest final de la temporada.”

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana