Futbol sala

17.04.2009 22:33

Empat de campió (5-5)

Cristina Collado

Repartiment de punts en un partit en què el Barça Mobicat ha remuntat un 0-2 en contra del primer temps. Els homes de Marc Carmona han presentat les seves credencials per optar al títol de Lliga contra un dels millors equips del campionat.

Dos gols de Fernandao, un de Javi Rodríguez, un altre de PC i Igor han empatat a 5 un matx que, malgrat el 0-2 de la primera part (tots dos de Schumacher), ha estat molt igualat. La fe, la constància i el coratge dels blaugranes els ha fet  créixer a la pista. A pocs segons del final, i amb Chico com a porter-jugador, el Barça Mobicat ha tingut l'opció de marcar el sisè. Per molt poc no ha pogut ser.

Ambient de luxe

QM3D7006.jpg6.024 persones han vibrat amb el millor futbol sala al Palau Blaugrana, la millor entrada en la història del futbol sala. La Llotja del Palau també mostrava un ambient de luxe. Encapçalada pel directiu responsable de la secció, Jordi Torrent, el secretari de la Junta Josep Cubells i el directiu Albert Perrín, també han gaudit de l’espectacle els jugadors de futbol Bojan i Piqué, habituals al Palau però fins ara en partits de bàsquet. Víctor Tomás, jugador del Barça Borges, ha estat un altre dels presents.

I abans de començar el partit, tots els aficionats han pogut celebrar amb l’equip infantil el seu títol de Lliga. Els jugadors d’Adrià Fabregat han entregat aquest trofeu de campions de Lliga enmig d’un Palau que feia goig.

Inici inesperat

QM3D6967.jpgPerò a aquest ambient tan bo no ha l'acompanyat un inici de partit bo. El Barça Mobicat ha tingut les primeres aproximacions a la porteria rival. Però ha estat el líder qui ha definit les primeres dues ocasions. I totes dues les ha marcat Schumacher, el pitxitxi de l’Inter. I en tan sols dos minuts. Als dos minuts de joc, el resultat era de 0-2.

A partir d’aquest moment, el Barça Mobicat ha perdut una mica el control inicial que havia tingut, però tot i això ha impedit que l’Inter tingués més opcions. Ha estat el conjunt blaugrana qui ha disposat de les millors ocasions. Als deu minuts de partit, Fernandao n'ha tingut una de molt clara per partida doble, però Luis Amado l'ha refusat.

En el tram final d’aquest primer temps, ha estat l’altre pivot Igor qui ha intentat sorprendre el porter titular de la selecció espanyola, però sense sort. Amb el 0-2 s’ha arribat al descans.

Acció... i reacció

QM3D6983.jpgLa segona meitat no ha pogut començar pitjor per al Barça Mobicat. Igual que a la primera, quan només havia transcorregut un minut i poc, Neto ha sumat el tercer per al conjunt madrileny.

Però aquesta vegada ha tingut una ràpida resposta de l’equip entrenat per Marc Carmona. Fernandao, amb una de les seves perles a la mitja volta, ha fet el primer per al Barça Mobicat.

En el minut següent, el marcador encara tindria més canvis. Betao ha fet el quart, amb un xut de falta directa que ha entrat pel primer pal. I nova reacció del Barça Mobicat. En l’acció següent, el capità Javi Rodríguez ha tornat a escurçar distàncies.

I l’equip blaugrana encara s'ha acostat molt més amb el gol de Fernandao. El pitxitxi blaugrana ha fet entrar la pilota per sota les cames del porter Luis Amado. Després d’aquest gol, el tècnic de l’Inter s’ha vist obligat a demanar temps mort mentre els jugadors barcelonistes animaven des del mig de la pista el públic assistent.

Però més i millor, el Barça Mobicat semblava que tenia dominat el partit i l’empat es veia més a prop, l’exblaugrana Torras ha fet el cinquè amb una potent canonada des de la frontal. Però com en els gols anteriors, després d’una acció de l’Inter arribava una reacció del Barça Mobicat. I aquesta vegada ha estat de PC, que ha xutat a barraca i la pilota ha picat a la part interior del travesser. Les coses tornaven a estar igual.

Exhaurint les darreres opcions

QM3D6953.jpgEls darrers compassos del partit han estat d’infart. Tots dos equips han estat molt concentrats. Sense especular, tant el Barça com l’Inter han buscat la victòria final. Marc Carmona, després d’un temps mort, ha fet entrar Chico com a porter-jugador a un minut del final. I el risc s’ha quedat a mil•límetres d’obtenir el millor resultat possible. Però els blaugranes no han pogut rematar la pilota per superar Luis Amado.

El repartiment de punts manté el Barça Mobicat a la part més alta de la Lliga. Amb 53 punts empata, de moment, amb ElPozo i continua tenint opcions d’acabar la fase regular com a segon classificat.
FC BARCELONA MOBICAT, 5
INTER MOVISTAR, 5

FC Barcelona Mobicat (0+5):
Cristian, PC (1), Chico, Javi Rodríguez (1) i Fernandao (2) –cinc inicial-, Juan Carlos López, Carlos, Igor (1), Jordi Sánchez, Saad

Inter Movistar (2+3): Luis Amado, Neto (1), Torras (1), Schumacher (2) i Betao (1) –cinc inicial-, Ortiz, Juanra, Gabriel, Bacaro, Daniel

Gols: 0-1, Schumacher (1’); 0-2, Schumacher (2’); 0-3, Neto (22’); 1-3, Fernandao (23’); 1-4, Betao (24’); 2-4, Javi Rodríguez (24’); 3-4, Fernandao (27’); 3-5, Torras (29’); 4-5, PC (29’); 5-5, Igor (34’)

Àrbitres: Zafra Rosillo i Martínez Flores