FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

14.04.2009 17:38

Rècord d’imbatibilitat del Barça Mobicat

Cristina Collado


El zero és un número que per norma general no agrada gens. Hi ha un cas, però, en què es valora molt positivament. És quan un equip és capaç de no encaixar cap gol. El Barça Mobicat ja ho ha fet en quatre ocasions aquesta temporada.


Dels 162 partits que s’han disputat fins ara en les 26 jornades de la Divisió d’Honor, només en 14 d’aquests el 0 s’ha mantingut fins al final del partit en una porteria o l’altra. Mostra d’això és la dificultat de mantenir la porteria a zero en l’esport del futbol sala, per les dimensions del terreny de joc, per la rapidesa del joc i per les possibilitats de jugades que hi ha.

Amb aquestes estadístiques encara cobren més valor els números del Barça Mobicat. És l’únic equip de la Divisió d’Honor que ha aconseguit en quatre partits mantenir la seva porteria a zero. L’últim va ser aquest mateix cap de setmana, a la pista del Fisiomedia Manacor, quan els jugadors de Marc Carmona va golejar el conjunt mallorquí 0-7. El Manacor ha ascendit aquesta temporada, però tot i això sempre havia aconseguit marcar algun gol.

Un bon hàbit de treball

QM3D9497.jpgMarc Carmona valora molt positivament aquest nou marcador a zero i l’atribueix a l’hàbit de treball que ja ha adquirit el seu equip: “Estic molt content perquè no vam fer un bon partit a Mallorca. Almenys a la mitja part no estàvem gaire satisfets. Una de les virtuts d’aquest equip és que l’hàbit del treball i la defensa el tenen bastant adquirit. Aquesta és una de les causes que només haguem perdut quatre partits en tota la temporada”.

Un estil ‘made in Carmona’

Un bon hàbit i una bona direcció, sens dubte. El tècnic del Barça Mobicat sempre ha mostrat la seva debilitat pel joc defensiu. La seva premissa de jugar amb una bona defensa per guanyar els partits està donant el seu fruit, un fet que el satisfà enormement: “Per mi és molt important perquè sé com n’és de difícil no encaixar cap gol. És un esport on la transició és molt ràpida, hi ha moltes ocasions de gol, jugades d’estratègia, jugades a pilota aturada i en atac de cinc. Hi ha moltes ocasions en què és molt fàcil encaixar gol. Per això té molt mèrit que un equip no n’encaixi. Em satisfà i indica que la línia de l’equip és la bona.”

El menys golejat amb diferència

QM3D9991.jpgAquest estil no només ha mantingut la porteria a zero en quatre partits, sinó que ha fet que el Barça Mobicat encaixi molt pocs gols per partit. Amb només 43 gols en contra, l’equip de Marc Carmona es manté com l’equip menys golejat de la Divisió d’Honor, i amb diferència. Qui el segueix més de prop és el Benicarló, amb 53 gols en contra. “Sabem que a falta de quatre jornades per acabar la Lliga regular som l’equip menys golejat. Defensem bé i tenim la millor porteria d’Espanya, amb Paco i Cristian”, afirma, contundent, Marc Carmona.

En qualsevol cas, el tècnic del Barça Mobicat apunta que deixar la porteria a zero no garanteix res més: “Sempre hem pensat que no encaixar gols ens permet estar a dalt, però res més. Encaixar pocs gols no ens va permetre arribar a la final de la Copa. Ara hem d’aconseguir mantenir-nos a zero també amb els equips de dalt, perquè si no ens marquen el normal és que els guanyem,”, apunta Carmona referint-se a l’Inter Movistar i ElPozo Múrcia.
Rècord d’imbatibilitat del Barça Mobicat
Un en contra
El Barça Mobicat, però, ha de lamentar un únic partit en què va ser el conjunt barcelonista qui no va fer cap gol. Va ser a la jornada 21, en el partit disputat a la pista del Tien21 Millenium Pinto, l’equip revelació de la temporada. El Barça va perdre per un ajustat 1-0.

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana