FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

25.02.2009 12:01

Sepe, a cavall de tres equips

Cristina Collado


Té fitxa del Juvenil, juga habitualment amb el Sènior B, i de tant en tant va convocat amb el primer equip de futbol sala. Als seus 18 anys, Sepe és una promesa en ferm del futbol sala blaugrana.


Viatjarà a Granada amb l’equip juvenil per disputar la Minicopa, però si Marc Carmona el necessita al primer equip, serà el reforç ideal. Sergio Sierra, conegut a la seva família com Sepe, ja està acostumat a moure’s d’un equip a un altre. De fet, està a cavall de tres equips: Juvenil, Sènior B i Barça Mobicat.

I això que els seus inicis van ser en futbol gran: “Vaig començar en futbol onze a la Damm, després em vaig passar al futbol sala amb el Sant Andreu, el Montcada i d’allà em van trucar per venir al Barça. El futbol sala em diverteix més, perquè és un esport més actiu”, explica Sepe.

Un veterà molt treballador

A l’equip Juvenil és dels jugadors més veterans de la plantilla. És juvenil de tercer any, i encara que s'entrena habitualment amb l’equip Sènior B, és un més dins l’equip que dirigeix Albert Canillas: “Sepe és una persona molt treballadora, que rendeix igual a l’equip juvenil que al segon equip o al primer. Ja fa un any i mig que entrena el primer equip i ho està fent molt bé. I cada vegada que baixa al juvenil, col·labora. Ell és un més dins l’equip”, afirma el seu entrenador a l’equip juvenil.

Canillas explica quines són les qualitats tècniques de Sepe: “Gràcies a la seva mobilitat sense pilota, ens ajuda molt a mantenir la pilota i alhora és capaç de finalitzar jugades i marcar gols. És un jugador molt complet. Amb nosaltres juga d’ala-tanca perquè té molta sortida de pilota, i quan té la pilota als peus no es posa nerviós. En situacions límit sempre rendeix”. L’entrenador blaugrana està convençut que arribarà a Divisió d’Honor: "Espero que pugui ser al Barça, que és on ell vol”.

Explosió i equilibri

QM3D9868.jpgEl Sènior B és l'equip amb què Sepe passa més hores. Al conjunt entrenat per Alberto Adamuz, l’ala-tanca blaugrana acostuma a entrenar i a jugar. Ell mateix es defineix així: “Dono equilibri a l’equip, faig que no se sentin ofegats. Sóc explosiu i sé tocar la pilota fàcil entre línies”.

És una definició semblant a la què fa d’ell el seu entrenador a l’equip Sènior B, Alberto Adamuz: “Per mi, és un jugador d’un potencial molt important per nosaltres. Té una projecció molt bona. Té equilibri tant ofensiu com defensiu, és un jugador molt complet. La seva principal virtut no és el gol, però sí l’assistència. Té un alt nivell de competitivitat, i això el diferencia de la resta.”

Més enllà de les qualitats tècniques, Adamuz destaca la vessant més humana de Sepe: “És un jugador molt compromès amb el club. Sempre està a disposició de qualsevol cosa que se li demani. Ho porta molt bé el fet de treballar amb tres equips. A mi m’encantaria veure al primer equip, seria un orgull molt gran.”

Un futur prometedor

La seva fita està posada en el primer equip, en què Sergio Sierra ja ha debutat. Va ser fa dos anys, en el partit de semifinals de Copa contra el Blanes. Aleshores, només sortir, va marcar. La temporada passada va arribar el seu debut en Lliga. Va ser en un partit contra el Carnicer. “El meu debut va ser increïble, vaig estar amb els pèls de punta quan em va cridar el Marc”, recorda Sepe.

Des d’aleshores, s’ha convertit en el jugador del filial més reclamat per Marc Carmona. Entrena bastant sovint amb el primer equip i ha anat convocat en més d’una ocasió. El tècnic del Barça Mobicat destaca les qualitats de Sepe, però puntualitza que ha de guanyar encara molta força: “Tècnicament és molt bo. És molt explosiu, molt ràpid, molt bon passador, però encara li falta força. Estem treballant amb ell específicament el tema de la força per ajudar-lo a desenvolupar-se més. Estem intentant que pugui suplir la seva falta d’envergadura i de talla sent fort. Crec que està fent el canvi ara. De l’any passat a ara li hem vist una millora a nivell muscular”.

Sepe, a cavall de tres equips
Bona predisposició
Carmona valora molt positivament la predisposició de Sepe a treballar amb tres equips alhora, amb la dificultat que això comporta: “A ell també li fa il·lusió anar a baix en alguns partits i ser campió de Catalunya i d’Espanya amb el juvenil i, per tant, en aquest aspecte té molt bona predisposició. El que passa és que a vegades és lògic que costi adaptar-se entrenant quatre dies amb un equip i jugant dissabte amb l’altre; o fins i tot alguna vegada ha hagut de jugar dos partits. Crec que ho porta bé. Ell té molt bona actitud, molt bona predisposició al treball, no es queixa mai. Crec que anem seguint la línia que havíem marcat al principi”.

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana