FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

23.02.2009 12:17

Classe magistral

Cristina Collado


Javi Rodríguez, amb nou campionats de Copa, és el jugador del Barça Mobicat amb més experiència en aquest tipus de competicions. El capità respon a les preguntes dels novells.


Chico, Igor i Juan Carlos López no han jugat mai una Copa d’Espanya de futbol sala. Únicament el tanca brasiler va disputar una competició semblant quan jugava amb el Benfica a Portugal. Però mai a la Divisió d’Honor espanyola. Davant les portes de la seva primera Copa, els tres jugadors del Barça Mobicat, els novells de la plantilla, pregunten els seus dubtes al ‘mestre’ d’aquesta competició. El capità. Javi Rodríguez, qui amb el Playas de Castelló va jugar-ne nou vegades la Copa, respon els seus companys d’equip:

Igor: Què diferència un partit de Copa d’un de Lliga?

Mestre_Javi_Rodriguez_2.jpg“Són totalment diferents, no tenen res a veure. En un partit de Copa has de jugar al màxim nivell perquè si perds te’n vas al carrer, i per això has de donar-ho tot. En canvi, en un partit de Lliga si tens un entrebanc en un partit no passa res perquè la següent setmana pots tornar a guanyar.”

Chico: Quin paper juga la mentalitat de l’equip?

“En una competició com la Copa el més important sempre és tenir una mentalitat guanyadora. Has de donar el cent per cent i saber que no tens marge d’error perquè a un partit pot passar de tot.”

Juan Carlos López: Aquesta és la tercera temporada del Barça Mobicat a la Divisió d’Honor. L’equip pot pagar la inexperiència en competicions com aquesta?

“No ho crec. El Barça està en una bona línia i té grans jugadors. És veritat que afronta un torneig que molta gent disputa per primera vegada. Però la primera vegada sempre és la millor. Els que mai han jugat segur que tenen moltes ganes de començar i no acabar. Esperem arribar al diumenge.”

Igor: Quin paper juga el públic?

“A la Copa el públic és important però tampoc tant, si no és que jugues contra l’equip de casa. El públic sempre anirà amb l’equip més dèbil o amb l’equip que més gràcia els faci. Tenim la sort que el Barça Mobicat, a Granada, crec que caurà bé, i el públic estarà al nostre favor.”

Chico: Què fa tan especial una competició com la Copa?

Mestre_Javi_Rodriguez.jpg“Per mi, és el fet que no saps quan la tornaràs a jugar. Has de jugar com si fos l’última vegada. Aquest és el meu tercer any al Barça i és la meva primera Copa. Porto dos anys sense jugar-ne, i es troba a faltar.”

Juan Carlos López: Has jugat 9 vegades la Copa i no l’has guanyat mai. Què fa tan difícil aquesta competició?

“A la Copa sempre acostuma a haver-hi sorpreses. No sempre l’equip favorit guanya. És molt complicat, a un partit pot passar de tot. L’Inter i ElPozo són a priori els favorits en aquesta edició. Tenen tot per guanyar-la. Però jo he tingut la sort de jugar durant molts anys en un dels millors equips, hem estat durant molts anys els favorits, i no l’hem guanyat mai. És un torneig molt especial en què ho has de donar tot, i has d’estar en un bon moment per guanyar-lo.”
Classe magistral

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Rànquing de participació a la Copa
Aquest és el rànquing de participació dels jugadors del Barça Mobicat en la Copa d’Espanya de futbol sala, per ordre de més a menys:

Javi Rodríguez: 9 copes
Jordi Sánchez: 7 copes
Cristian Domínguez: 6 copes
Justo Cáceres: 5 copes
PC: 4 copes
Fernandao: 2 copes
Paco Sedano: 2 copes
Carlos: 2 copes
Rafa Muñoz: 2 copes
Saad: 1 copa

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana