FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

05.02.2009 11:49

Igor: retorn amb “deures”

Gustau Galvache / Cristina Collado


El pivot brasiler del Barça Mobicat es reincorpora progressivament a l’equip. Ho farà, però, amb “deures”. Igor té una pauta d’entrenament personalitzat que haurà de fer fins a finals de temporada com a mesura de prevenció.


Igor està a les portes de tornar a vestir-se de curt amb el Barça Mobicat. Ja es troba a l’última fase de la seva recuperació i per això aquesta setmana ja comença a treballar, progressivament, amb els seus companys.

A partir d’ara, però, l’11 blaugrana haurà de seguir una pauta específica de treball per no recaure: “Té marcada una pauta de treball que consisteix en una feina molt específica perquè ens ajudi a estar un punt per sobre del què podria esdevenir després d’una possible lesió”, explica Jaume Jardí, el fisioterapeuta i osteòpata de les seccions professionals del FC Barcelona. Jardí ha estat col•laborant amb el metge del Barça Mobicat, Daniel Florit, i amb el recuperador de l’equip, Carles Tur, en la recuperació de l’Igor.

Seguiment periòdic

IGOR_2.jpgA partir d’ara, el pivot blaugrana començarà a treballar amb els seus companys, però serà sotmès a revisions periòdiques per seguir la seva evolució al detall: “Farem, ara cada setmana i després cada quinze dies, controls de fisioteràpia i osteopatia perquè no es produeixi cap tipus de desequilibri o de desajust que pugui desencadenar en una disfunció important”, explica Jaume Jardí.

Cal recordar que l’Igor va patir una ruptura fibril•lar a l’adductor mig de la cama esquerra que el va deixar lluny de les pistes durant set partits. En el seu retorn va tornar a disputar cinc partits, però després va patir una pubàlgia que ha durat fins ara. És per això que el cos mèdic de la secció vol mantenir aquest seguiment periòdic per prevenir possibles lesions. Jaume Jardí explica que “volem que tingui una bona estabilització i una bona fixació de les estructures per tenir un bon equilibri muscular.”

Pauta de manteniment

IGOR_3.jpgEn aquesta treball de prevenció, tindrà un paper molt important la pauta d’escalfament que haurà de fer l’expivot del Caja Segòvia fins a finals de temporada: “Estem a l’última etapa de readaptació. És la fase final i ara només falta que faci un escalfament previ a l’entrenament cada dia. És una pauta de manteniment”, afirma el recuperador físic de l’equip, Carles Tur. “Són exercicis perquè no es torni a reproduir el problema a l’adductor”, detalla.
Igor: retorn amb “deures”
Les sensacions d’Igor
Igor es troba il•lusionat de cara a aquesta nova etapa que comença ara amb el grup: “Tinc ganes de gaudir el màxim de l’equip i de la meva feina. Ha estat dur, gairebé un mes entrenant al marge dels meus companys. Però ara arriba el millor. Espero tornar a sentir-me com un jugador.”

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana