FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

31.12.2007 14:51

Fi d'any positiu a la base

Cristina Collado


El futbol sala base tanca l’any amb un balanç força positiu. El sènior B és quart, juvenils i cadets són líders, l’equip infantil ha quedat tercer, i l’aleví, segon classificat.


El futbol sala base continua l’estela del primer equip. Els equips inferiors acaben l’any entre els millors classificats de les seves lligues. Després d’un inici de campionat irregular, el sènior B ha començat a obtenir bons resultats en les darreres jornades, fins a tancar l’any com a quart classificat. L’equip dirigit per Alberto Adamuz és pràcticament nou i per això ha costat engranar totes les peces.
“És un equip molt jove que s’ha fet pràcticament nou, tret del Roger Bonet que és l’únic jugador que ha quedat de la plantilla del Barça B. Això va suposar una sèrie de treball i ho vam pagar en les primers jornades. Quan hem aconseguit acoblar una mica l’equip tant a nivell de joc com a nivell de vestidor, els resultats han començat a millorar. El balanç és força positiu”, explica Gonzalo Marchena, el segon entrenador de l’equip.

Un trampolí al primer equip

El sènior B és el trampolí d’aquests joves esportistes cap al primer equip, i cap a la Divisió d’Honor. Un exemple és el de Sergio Sierra, conegut com Sepe, que ha jugat en diverses ocasions amb el primer equip. “Sepe és un clar exemple de que es pot pujar al primer equip. El Marc Carmona i el Santi Gea, des del primer equip, sempre estan molt a sobre de què les coses siguin així. També tenim el Dídac Plana, que està com a tercer porter del primer equip”, destaca Gonzalo Marchena.

La formació, el més important

Abans d’arribar al Barça B, cal una bona tasca de formació. Això és el què es potencia des de la base blaugrana. Al juvenil, entrenat per Miguel Ángel Palomar, la formació dels joves, val més que els resultats. I això que han acabat l’any líders: “En aquest club els títols són una obligació però valen poc. La finalitat és que hi hagin jugadors que pugui pujar. Evidentment quan planifiquem la temporada a l’inici aquest és un dels objectius”, assegura el tècnic del juvenil.

Formar un equip

Com líder també és l’equip cadet, després de guanyar les 11 jornades que ha disputat. David Maturana ha aconseguit engranar totes les peces d’un equip on s’han ajuntat nens de primer any i de segon. El més difícil, i el més important, ha estat la formació del conjunt com a equip: “Tenim una plantilla molt competitiva. Començaven nens de primer any, entre els quals hi havia moltes individualitats, i el què hem hagut de fer és un equip. Ha costat acoblar tots els jugadors”, explica David Maturana, l’entrenador del cadet.
L'equip cadet és líder de la classificació
L'equip cadet és líder de la classificació
Els més petits
Els més petits del futbol sala base, els infantils i els alevins, acaben l’any com a tercers i segons classificats, respectivament. Fins que no es reprengui la competició, després de Reis, aquests joves esportistes oblidaran per uns instants els seus compromisos per gaudir com qualsevol altre jove, d’aquest Nadal.

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana