FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

27.12.2007 10:07

Carmona: “És la Lliga més igualada dels últims deu anys”

Cristina Collado


Marc Carmona fa balanç del què ha estat aquest primer tram de la temporada. Valora positivament la cinquena plaça de l’equip, sobretot en una lliga que, com destaca, “és la més igualada dels últims deu anys”.


Entre el tercer classificat de la Divisió d’Honor, el MRA Navarra que té 22 punts, i l’onzè classificat, el Tuco Muebles amb 17, només hi ha cinc punts de diferència. Això confirma el què exposa l’entrenador del Barça Senseit: “És la Lliga més igualada dels últims deu anys.” El Barça és cinquè classificat i depèn d’ell mateix per classificar-se per a la Copa d’Espanya. Marc Carmona fa balanç d’aquest primer tram de temporada de l’equip.

Arriben al Nadal, com a cinquens classificats. Quin balanç en fa?

“Quant a rendiment i quant a treball dels jugadors estem contents. Som cinquens a un punt de tercer, hem estat moltes jornades entre els quatre primers. Però també és veritat que després de l’aturada els resultats no han estat bons. Segurament s’ajunten diverses coses, ja que els rivals eren de més entitat, potser nosaltres hem perdut una mica d’efectivitat. Però a falta de dues jornades perquè acabi la primera volta, estar a disposició de poder lluitar entre els quatre primers és per ser moderadament optimistes, malgrat no haver guanyat en els últims quatre partits.”

Sempre ha comentat que quan s’agafa una mala ratxa de resultats, és molt difícil sortir-se’n. Estan en aquesta mala ratxa?

qm3d0942.jpg“Sí que és una mala ratxa de resultats però no de joc. L’equip havia d’haver guanyat el dia de Castelló; també podria haver puntuat el dia d’ElPozo. Estem molt a prop. Els rivals estan una mica més consolidats que nosaltres. Si guanyem a Pamplona i guanyem a casa contra el València estarem entre els quatre primers, i si passa això la primera volta haurà estat excepcional. Seguim sent optimistes. Som conscients que encara hem de millorar algunes coses però no hem de dramatitzar aquests quatre partits sense guanyar.”

Fins a quin punt va afectar l’aturada?

“És difícil poder-ho valorar. Està clar que els resultats són diferents i alguna cosa ha canviat. Segurament hauríem d’analitzar partit a partit. Després de l’aturada ens enfrontem a ElPozo en un partit que podíem perdre. Allà vam veure que a l’equip li faltava una mica d’experiència quan va per davant, però també vam veure que estàvem a prop d’ells, ja que el partit se’ns va escapar al final. També ens ha passat això després amb Lugo, Playas i Interviú. Hem d’intentar millorar la situació quan anem per davant en el marcador. Hem d’intentar jugar una mica millor amb el marcador a favor, potser tenir algun recurs més a nivell de falta, a nivell d’experiència o de possessió de pilota. Hem dit moltes vegades que l’equip és nou, que hi ha sis jugadors nous i sabem que encara ens falta una mica acabar de matar aquells partits que sembla que tenim encarats al principi.”

El pròxim partit serà una batalla directa per la Copa contra el MRA Navarra. 

MOSTOLES_BARCELONA_2.jpg“És un partit molt difícil. El Xota és des dels últims quatre o cinc anys un fix en semifinals de Copa i de play-off. És molt bon equip. Sempre ha destacat pel seu esperit de lluita i de treball. Serà una altra sortida molt difícil. Hem d’intentar fer un bon partit, defensar molt bé i ens podrem emportar els tres punts.”

Veure el Barça competint a la part alta de la Divisió d’Honor amb un Pozo o un Interviú, i veient d’altres equips com un Playas o un Caja Segòvia de mitja taula cap avall vol dir que s’ha produït un canvi generacional en el futbol sala?

“No faríem bé si féssim una valoració només en funció de la classificació. El què ens diu la classificació és que a la Lliga hi ha més igualtat que mai, i que des del 12è fins el 3r hi ha quatre o cinc punts de diferència. Crec que Interviú i ElPozo estan per sobre de la resta, i a mida que vagin passant les jornades ells aniran marcant aquesta diferència. I la resta, crec que hi ha vuit o nou equips que lluitarem per les sis places que queden. Entre tots aquests hi ha molta igualtat. Nosaltres creiem que podem estar aquí, però encara estem en el procés de crear l’equip. No és problema de canvi generacional, sinó que és una Lliga molt igualada. És la més igualada dels últims deu anys segur i penso que això és atractiu per la competició.”

Ha estat més fàcil del què pensava conjuntar totes les peces de la plantilla, amb sis cares noves?

qm3d0213.jpg“El procés està anant més o menys com esperàvem. Hem dit moltes vegades que el calendari havia estat bo per nosaltres i s’ha demostrat. L’equip s’ha trobat més còmode amb els rivals de la part més baixa de la taula i ha patit una mica més amb els de la part alta, i això és normal. També hem dit en d’altres ocasions que l’equip hauria de rendir millor a la segona volta que a la primera, senzillament per una qüestió de temps i d’hores de treball i d’acoblament entre els jugadors. Amb tot, el procés va com ens esperàvem.”

Fins a quin punt els nous fitxatges han millorat la qualitat dels jugadors que ja hi eren a la plantilla?

“Està clar que els han estirat cap amunt. Més que millorar la seva qualitat el que han millorat és el seu rendiment i la seva aportació a l’equip. Quan estàs envoltat de bons jugadors sembla que a tu t’estiren per donar un plus més per treure tot allò que portes dins. Està clar que els de l’any passat han pujat el seu rendiment.”

Què em pot dir del recolzament que heu tingut dels aficionats al Palau?

qm3d0951.jpg“Sensacional, però no només d’aquest any. Enguany ha estat extraordinària, però des que vam començar el projecte sempre ho hem dit, que l’afició ha estat molt al costat de l’equip, molt implicada, no només venen al Palau, sinó que ens ajuden. Els jugadors comenten que quan l’han necessitat el públic ha respost. Des d’aquesta perspectiva estem molt contents, agraïts i alhora decebuts de no haver pogut oferir en els darrers partits una victòria.”

Creu que ja s’està creant un aficionat al futbol sala del Barça?

“Ho crec i ho estic veient. Tenim un públic que comença a ser fidel, que ve amb certa regularitat, que coneix els jugadors i recolza l’equip. Cada setmana estem millor i cada any una mica millor. Crec que l’afició és un altre puntal més on s’ha de consolidar aquest projecte.”

Si mirem enrera, vostè sap molt bé el què és jugar a la Divisió d’Honor amb la samarreta del Barça. Aquí va jugar 9 anys, i es podria dir, que hi va estar present en l'època daurada de l’equip, quan es va guanyar una Recopa. Què recorda d’aquella època?

qm3d0239.jpg“Per a nosaltres aquella època va estar bé perquè professionalment vam poder guanyar un títol oficiós amb el Barça. Però no té res a veure amb ara. Per a l’únic que ens serveix als què vam viure aquella època és per estar molt agraïts a la Junta actual perquè estem a anys llum. No teníem el recolzament ni res del què tenim ara. Ens ha de servir per donar les gràcies i per veure que som uns privilegiats per poder viure el moment actual. Nosaltres havíem somiat moltes vegades amb això i ara s’ha fet realitat. Ara és una situació idíl·lica respecte aleshores.”

Un desig esportiu per al nou any?

“Primer de tot, complir els objectius. Cada any els hem complert des que tinc la sort de treballar al Barça i aquest any també. Hauríem d’entrar en la Copa i en els play-off i intentar, un cop a dins, alguna cosa més.”
Carmona: “És la Lliga més igualada dels últims deu anys”
Els jugadors, en una paraula

Marc Carmona defineix amb poques paraules els seus jugadors:

- Cristian: Solidesa

- Paco Sedano: Agilitat

- PC: Caràcter

- Chico: Generositat

- Dani Fernández: Molt dotat tècnicament

- Justo: Excel·lent tàcticament

- Fran: Universal

- J. C. López: La referència del planter

- Javi: El capità

- Fernandao: Serà el gol

- Igor: Desequilibri

- Pedrinho: Explosió

- Rafa: El millor pivot estatal

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana