Futbol sala

20.10.2007 20:52

Empat ‘in extremis’ (4-4)

Cristina Collado

El Barça Senseit ha aconseguit un valuós empat a la pista del Lobelle en un partit complicat que els blaugranes han aconseguit empatar a 35 segons per al final, amb el gol de doble penal de Dani Fernández.

Era el primer partit en què els blaugranes defensaven la condició de líders de la Divisió d’Honor, i, de moment, es mantenen al capdavant de la classificació. Una classificació que està cada vegada més igualada. Mostra d’això és el fet que els quatre primers classificats tenen 14 punts, i encara queden per disputar-se dos partits, el que enfrontarà el Carnicer i l’Armiñana València (diumenge) i el del Pozo Múrcia i l'Azkar Lugo (dimarts). En aquest darrer partit, si guanyen els murcians, es posarien líders en solitari. De moment, però, encara ho és el Barça Senseit, encara que ha hagut de patir molt.

Mal inici

El Barça Senseit ha començat el partit absorbit per la potència ofensiva dels locals. Les primeres i més clares ocasions han estat per als de Venancio López, sobretot per al seu jugador més perillós, Betao. El pivot brasiler ha tingut dues ocasions clares consecutives a la mitja volta, una de les seves millors qualitats, que ha evitat molt bé el porter Cristian. No ha pogut fer el mateix amb el primer gol, obra de Betao, i a la mitja volta, als quatre minuts de partit.

Un minut més tard, Leitao ha augmentat la diferència en el marcador després d’un contraatac. Les coses no han començat bé per al Barça Senseit, que tenia dificultats per tocar la pilota i que no ha xutat entre els tres pals fins als vuit minuts, amb un xut fluix de Juan Carlos López des de la banda dreta. Les ocasions més clares, però, continuaven sent pels de Venancio López, com cop de cap al travesser de Leitao.

PC porta la calma

De mica en mica els blaugranes s’han començat a trobar més còmodes sobre la pista. Han començat a tenir més domini de la pilota, i així han arribat millors ocasions. Juan Carlos López i Javi Rodríguez han provat sort amb jugades d’equip. Però ha estat a pilota aturada com ha arribat el primer gol. El capità blaugrana ha picat un córner i PC ha fet el primer per als blaugranes.

L’alegria, però, els ha durat poc perquè en l’acció següent, i novament en una acció de còrner, els locals han sumat el tercer mitjançant Leitao. Però el Barça ja havia agafat el ritme del partit, i un minut després tornava a retallar distàncies gràcies al segon gol de PC. Abans del descans, Dani Fernández ha aconseguit l’empat amb un xut de doble penal.

El doble penal decideix

A la represa, el partit s’ha succeït sense cap dominador clar. Tots dos equips han afluixat el ritme i han mirat de mantenir el resultat i de sorprendre amb algun gol al contraatac. I el que ha sorprès ha estat el Lobelle. En una bona jugada d’equip, Alemao ha avançat el seu equip amb un xut escurat al pal esquerre de la porteria defensada per Cristian.

Quan faltaven tres minuts per al final del partit, Javi Rodríguez ha assumit el rol de porter-jugador, i el Barça ha jugat molt bé i molt concentrat amb aquesta arriscada opció. Han tingut ocasions, però el gol s’ha fet esperar. Quan faltaven 35 segons per al final del partit, l’àrbitre ha xiulat la sisena falta dels locals, i Dani Fernández s’ha dirigit cap el punt del doble penal, on té un encert altíssim. I l’ha tornat a clavar. El Barça empatava a quatre, però no ho han pogut celebrar ja que en l’acció següent, Juan Carlos López ha fet la sisena falta per als blaugranes. Era aleshores Betao l’encarregat de tirar des dels 10 metres. Però Cristian ho evitat. I encara el Barça Senseit hauria pogut endur-se una victòria si no hagués acabat al pal el xut final de Juan Carlos López. Al final, empat a quatre i un punt molt valuós.

Fran lluita una pilota amb Betao
LOBELLE SANTIAGO, 4
FC BARCELONA SENSEIT, 4

Lobelle Santiago: Mendiola, César, Manu, Leitao i Betao –cinc inicial-, Alemao, Glauber, Miguel

FC Barcelona Senseit: Cristian, PC, Justo Cáceres, Javi Rodríguez i Igor –cinc inicial-, J. C. López, Fran, Dani Fernández

Gols: 1-0, Betao (4’); 2-0, Leitao (5’); 2-1, PC (16’); 3-1, Leitao (16’); 3-2, PC (18’); 3-3, Dani Fernández (18’); 4-3, Alemao (34’); 4-4, Dani Fernández (39’)

Àrbitres: Gutiérrez Lumbreras i Lope Díaz