FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

27.08.2007 12:13

PC: A cor obert

Cristina Collado


Humil, optimista, il·lusionat, lluitador... Aquests són alguns dels adjectius que defineixen PC, que confia a fer història amb el Barça Senseit. “Per a mi és com si comencés ara a jugar a futbol sala.”


Un dels nous brasilers del Barça Senseit, PC, ha parlat amb Barça TV i www.fcbarcelona.cat amb el cor a la mà. No amaga les seves il•lusions en aquesta nova etapa que tot just acaba d’encetar. Ni es retrau d’exposar l’estima que té dipositada sobre aquest club des de fa ja anys. PC s’ha mostrat tal qual és, com una persona humil i lluitadora, que se sent “feliç com un nen” de ser-hi al Barça.

Ja coneix Barcelona perquè va estar jugant amb el Martorell. Què recorda d’aquella etapa?

“Li agraeixo molt al Martorell que em portés del Brasil. Fins ara els meus cinc anys al Martorell han estat la meva millor etapa esportivament parlant. He fet molt amics aquí i els meus fills han nascut a Martorell. El portaré en el meu cor durant tota la vida.”

Suposo que veure la situació a la què ha arribat ara el deu afectar d’una manera especial.

qm3d3708.jpg“Quan l’any passat em vaig haver d’enfrontar al Martorell, i aquest estava en un dels seus pitjors moments, va ser un moment molt dur. Veure com en un any es tira per terra tanta feina, ja que estan a Primera Nacional i sense saber si continuaran perquè no tenen esponsor, és molt dur.”

Des que va arribar a Barcelona no ha ocultat les seves ganes de fitxar pel Barça. Per què aquest interès?

“El meu primer partit a Espanya va ser precisament contra el Barça, i el meu primer gol aquí també va ser contra el Barça. Des de la primera temporada van començar els contactes, però per coses de la vida el Barça va baixar de categoria i jo no vaig poder venir. Sempre he deixat clar que la meva primera opció era venir al Barça perquè Barcelona és la ciutat que he escollir per viure. A més, jugar al Barça, per a un xaval que ha sortit d’una ‘fabela’ del Brasil i d’una família humil, és com si hagi tocat la loteria. És millor que qualsevol altre regal de la vida.”

Coneix el lema que el Barça és ‘Més que un club’? Ho ha pogut sentir en aquestes tres setmanes que porta aquí?

“Sí. El Barça és molt més que un club. El que més m’agrada del Barça és això. No és el club de futbol en sí, sinó que és tot el que envolta el club, tot el que fa per tothom.”

I ara que ja ha acomplert el somni de fitxar pel Barça, què espera d’aquesta nova etapa?

“Estic feliç com un nen. Per a mi és com si comencés ara a jugar a futbol sala. Som sis fitxatges nous i tardarem en acoblar-nos. Abans que deixi el futbol sala vull guanyar alguna cosa a Espanya, ja sigui la Lliga o la Copa. El meu somni és arribar un dia al Museu del Barça i en la secció de futbol sala veure’ns a nosaltres allà guanyant la Lliga o la Copa. Seria inoblidable.”

Què pot aportar a l’equip?

Frame_Entrevista_2.jpg“Caràcter. Fora de la pista sóc simpàtic i fàcil per fer amistat, però dins de la pista canvio, sóc molt serio. Alhora sóc molt pesat perquè vull guanyar i més estant al Barça, perquè el Barça ha d’estar a dalt sempre en tots els esports. Jo espero aportar aquesta personalitat. Si tots posem una mica de nosaltres mateixos, segur que farem història amb el Barça de futbol sala.”

Quines creu que són les seves millors qualitats?

“La vessant defensiva és el meu fort. Sempre he estat entre els millors defensors de la lliga. Dono seguretat al darrera, parlo molt. Si algú vol fer un u contra u, sap que jo estic darrera per fer una cobertura. Si haig de morir a la pista, ho faré.

Aquest és el PC dins de la pista, però com és fora?

“Sóc de molt fàcil riure. M’agrada estar sempre amb la meva família, amb les meves filles. Sóc una persona humil.”
PC: A cor obert
L’enigma de PC
Luiz Claudio. Aquest és el nom de pila de PC. En aquesta entrevista el tanca brasiler explica l’enigma d’aquest sobrenom tan curiós. Segons PC, quan jugava al Brasil, durant una etapa en la qual estava lesionat, era conegut al seu poble el Partit Comunista sota les sigles de PC. A partir d’aquestes, un company de Luiz Claudio el va batejar com ‘Partido Cabezón’, i d’aquí va néixer el seu sobrenom. PC assegura que fins i tot la seva dona i les seves filles el coneixen sota aquest nom, i que si algú el crida pel carrer Luiz Claudio, està segur que no respondrà.

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana