FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

15.07.2007 20:24

Carmona: “És un calendari bastant equilibrat”

Cristina Collado


El tècnic del Barça Senseit Marc Carmona ha analitzat per a fcbarcelona.cat el calendari de futbol sala per a la campanya 2007-08. Carmona considera que és “un calendari bastant equilibrat”, però hauria preferit començar i acabar a casa.


A priori, només hi ha un ‘però’ per a Marc Carmona sobre el nou calendari del futbol sala. Al tècnic blaugrana l’hauria agradat “començar i acabar a casa, sempre et pots jugar alguna cosa”. El Barça Senseit comença la Lliga a la pista del Gestesa Guadalajara i conclou la fase regular al feu de l’Armiñana València, un dels equips ascendits de categoria.

Els rivals més forts

A part d’aquest desencís, el calendari en si es presenta força repartit. Els rivals més durs van arribant progressivament: “Crec que és un calendari bastant equilibrat, bastant repartit”, assegura Carmona, qui no s’atreveix a posar nom als rivals més forts, ja que sempre hi ha equips que poden donar la sorpresa.

Un dels històrics de la Lliga, el Polaris World Cartagena, ha perdut el seu patrocinador principal i, conseqüentment, molts dels seus jugadors puntals, amb la qual cosa es preveu que no pugui aconseguir una plantilla tan competitiva com la d’abans. D’altra banda, el Benicarló, equip que va aconseguir l’ascens fa dues campanyes, va acabar la temporada passada tercer classificat. Així doncs, el rival més fort pot aparèixer en qualsevol jornada.

Quatre jornades entre setmana

Una de les característiques del nou calendari és que s’hauran de jugar fins a quatre jornades entre setmana. Aquest fet “no és bo per al futbol sala”, afirma Marc Carmona. El tècnic blaugrana preferiria acabar més tard la lliga regular i ajustar més en el temps els play-off. D’aquesta manera, durant la lliga regular els equips anirien més descansats, ja que les jornades entre setmana esgoten. Aquests són els partits que el Barça Senseit disputarà en aquest horari:

- Benicarló – FCB (9/10/07)
- MRA Navarra – FCB (8/01/08)
- FCB – Gestesa Guadalajara (15/01/08)
- FCB – Benicarló Onda Urbana (5/02/08)

Els dos ascendits

Carmona ha parlat també dels dos nous rivals als què s’haurà d’enfrontar el Barça Senseit, els dos equips que han aconseguit l’ascens de categoria. Es tracta d’Armiñana València i Leis Pontevedra. D’aquest últim, Carmona recorda que “va obtenir pels pèls la plaça a Honor, per qüestions econòmiques, i s’ha reforçat gaire aquesta temporada. És la modèstia, mentre el València és l’ambició. Han fitxat un dels millors entrenadors, Tino Pérez, i s’ha reforçat amb bons jugadors. Té nou president i nou esponsor. Tenen un projecte molt consolidat.”

Carmona: “És un calendari bastant equilibrat”
Canvis progressius a Honor i Plata
L’Assemblea celebrada aquesta setmana ha aprovat l’ampliació de la Divisió d’Honor de 16 a 18 equips per a la temporada 2008-09. Alhora, la Divisió de Plata es reduirà de tres equips que la composen ara a només dos, el grup nord i el sud. Cada grup el formaran 19 equips. Aquest canvi va pel bon camí, segons destaca Carmona, ja que té com a objectiu final “assentar la Divisió d’Honor”, és a dir, fer que els equips que hi arribin compleixin àmpliament tots els requisits per no haver de patir situacions com les que aquesta temporada han patit Cartagena o Martorell. Per arribar a aquesta fita, però, cal tenir un únic grup a Plata, “per poder tenir un millor filtre per als equips que pugin a Honor”. De moment, la reducció de Plata a dos equips és un primer pas endavant.

Aquesta reestructuració, però, farà que aquesta temporada no hi hagi plaça de promoció. És a dir, baixaran a Plata els dos últims classificats, alhora que pujaran quatre equips per arribar als 18 que composaran Honor la temporada 2008-09.


Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana