FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala base

28.06.2008 10:09

Balanç del futbol sala base

Cristina Collado


Sènior B, Juvenil, Cadet, Infantil i Aleví. Els cinc equips del futbol sala base tanquen una temporada amb tres campionats de Lliga, dues Copes Catalunya i dos subcampionats d’Espanya.


Sènior: un grup jove amb actitud

QM3D1293.jpgL’equip Sènior va acabar setè classificat en una Lliga formada per setze equips. Va ser un bon final per a un equip molt jove immers en una competició molt dura: “La valoració és bona. El rendiment de l’equip sempre va ser el màxim, tenint en compte l’exigència de la categoria”, destaca l’entrenador de l’equip, Alberto Adamuz. La qualitat del Montornès o de l’Andorra i l’ambient hostil que es van trobar en moltes pistes no va acovardir els jugadors blaugrana, tot i la seva inexperiència: “Al llarg de la temporada sobretot vam pecar de falta d’experiència dels nostres jugadors. Érem conscients d’això quan vam configurar la plantilla, que és molt jove, amb una mitjana de 19 anys.”

La clau d’haver arribat fins on van arribar va ser l’actitud de l’equip. Així ho creu Adamuz: “Voldria destacar tres aspectes de la plantilla. La humilitat, el sacrifici i el bon joc que van tenir des del principi de temporada fins a l’última jornada.”

Un altre aspecte positiu de l’equip Sènior va ser la seva aportació al primer equip. Diversos jugadors van poder apropar-se al Barça Senseit. Sepe, Alex, Arnau i Juanito van ser cridats per Marc Carmona per reforçar el primer equip, ja fos en els entrenaments o, fins i tot, en algun partit. Això va ser una mostra de la importància de la formació al futbol sala base: “Per sobre de la classificació final obtinguda hi va haver el fet de formar jugadors joves que poden ajudar l'equip”, assenyala Adamuz.

Juvenils: vius en totes les competicions

juvenil.jpgEl Juvenil va començar la temporada amb moltes cares noves. Fins a set van ser les incorporacions de l’equip que dirigia Miguel Ángel Palomar, tot i que es van adaptar de seguida: “En un principi sabíem que seria difícil competir amb la resta d’equips de la categoria, però l’excel•lent treball dels nostres jugadors, la seva implicació i la fe que van mostrar al llarg de tota la temporada van ser decisives per acabar tenint una temporada reeixida a tots els nivells.” I és que l’equip Juvenil es va proclamar campió de Lliga després de no perdre ni un sol partit: “Vam acabar la Lliga invictes. Cap equip va poder derrotar-nos, només vam cedir tres empats. Això demostra quin va ser el grau d’esforç dels nois jornada rere jornada.”

Als campionats d’Espanya i Catalunya l’equip Juvenil també va donar la cara: “Al Campionat d’Espanya vam ser capaços de guanyar els campions de Galícia i Andalusia, i vam perdre per la mínima (4-3) a les semifinals contra ElPozo de Múrcia. A la Copa Catalunya, l’equip va arribar fins a la final, on va empatar a un gol contra el Marfil, però finalment va caure derrotat a la tanda de penals.

La temporada, per tant, cal qualificar-la de positiva: “Des del 25 d'agost, quan vam començar, fins al 17 de juny l’equip ha complert amb tots els objectius proposats pel club. El resultat tant formatiu com competitiu ha estat molt notable i s’ajusta també a les necessitats que tenien els jugadors. El club els ha transmès la felicitació per la bona feina i l’excel•lent actitud mostrada, i jo, personalment, he pogut gaudir de la seva companyia tant esportiva com personal. He rebut d’ells molt més del que els he pogut donar com a entrenador”, destaca, orgullós, Miguel Ángel Palomar.

Cadet: campions quan faltaven tres jornades

QM3D6188.jpgLa temporada de l’equip Cadet va ser molt positiva. Els jugadors de David Maturama es van proclamar campions de Lliga quan faltaven tres jornades per concloure el campionat en un partit en què van golejar el seu rival, l’Escola Pia (11-1). Però no tot van ser bones notícies, ja que els cadets van caure eliminats de la fase prèvia als campionats d’Espanya, que no van poder disputar. Més bona sort van tenir a la Copa Catalunya, en què van arribar fins a la final. A l’últim partit, però, va caure per 3-2 davant del Marfil Santa Coloma.

Infantils: tercers i campions de Copa

L’equip Infantil va començar la Lliga amb mal peu, i aquest mal inici li va passar factura al llarg de tot el campionat: “El balanç de la temporada és agredolç. A la Lliga vam perdre dos dels primers sis partits i això ho vam pagar durant tot l’any fins a acabar tercers”, afirmava l’entrenador Adrià Fabregat.

En aquest inici irregular va tenir molt a veure el calendari i les lesions. Així ho creu el tècnic de l’Infantil: “Començar el campionat amb tots els partits difícils a fora i sense alguns jugadors lesionats va suposar un escull bastant dur de superar. Vam anar trampejant i sense jugar massa bé ens vam mantenir en la lluita pel títol fins a la jornada 17, quan vam perdre totes les opcions al títol perdent a casa amb el Marfil per 2 a 4.” Amb tot, hi ha una lectura positiva d’aquesta temporada: “Hem estat el millor equip com a local, el més golejador i el menys golejat de tota la competició.”

A més, la temporada va acabar amb el premi de la Copa Catalunya: “A la Copa vam guanyar els cinc partits de la competició i ens vam proclamar campions després de guanyar el Sant Andreu a la final per 5 a 2. Guanyar un títol és un bon premi per a un equip que aquest any hem sofert molt perquè ens ha costat molt imposar la nostra qualitat”, sentenciava Fabregat.

Aleví: campions de Lliga i Copa

ALEVI.jpgQuan faltaven dues jornades per concloure la Lliga regular, l’equip Aleví va aconseguir la victòria que li va valer el campionat de Lliga. Era el primer títol de la temporada: “Quant als resultats, la campanya va ser molt satisfactòria. Vam guanyar dos títols, la Lliga i la Copa Catalunya. Alhora, vam quedar subcampions d’Espanya, és a dir, el segon millor equip en l’àmbit nacional. Pel que fa a altres dades interessants, vam marcar prop de 200 gols i només vam perdre dos partits i en vam empatar un altre en totes les competicions”, resumeix l’entrenador Àlex Pérez.

Més enllà dels resultats, però, el tècnic de l’Aleví destaca la part més lúdica d’aquest esport. És la categoria on juguen els nens més petits, i és molt important que s’ho passin bé: “Els nens que han practicat el futbol sala en aquesta categoria s’ho han passat bé jugant, i això és bàsic en la iniciació esportiva en general. A més, han adquirit uns bons coneixements de la tècnica d’aquest esport i d’alguns conceptes tàctics.”
Balanç del futbol sala base
Palmarès
Sènior B
Lliga: Setè classificat

Juvenil
Lliga: Campió
Copa Catalunya: Subcampió
Copa d’Espanya: Semifinalista

Cadet
Lliga: Campió
Copa Catalunya: Subcampió

Infantil
Lliga: Tercer classificat
Copa Catalunya: Campió

Aleví
Lliga: Campió
Copa Catalunya: Campió
Copa d’Espanya: Subcampió

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana