FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

23.06.2008 10:21

Paco Sedano: “L’afició es mereix un 10”

Cristina Collado


Paco Sedano valora la seva primera temporada al Barça Senseit com a força positiva, tant pel que fa a l’equip com en l’àmbit individual. Per ell un dels aspectes més positius ha estat el públic del Palau: “L’afició es mereix un 10”.


“L’afició es mereix un 10. En un equip com el Barça, que té tantes seccions importants, veure com la gent ha vingut a fer costat al futbol sala és molt bo. Veure un pavelló com el Palau amb tant de públic ha estat molt important, i impressiona molt, sobretot l’equip rival. Hem tingut partits complicats i alguna decepció i ha seguit venint”. D’aquesta manera agraeix Paco Sedano l’ajut que ha rebut el Barça Senseit per part de l’afició blaugrana en una entrevista concedida a Barça TV i www.fcbarcelona.cat.

Amistat i companyonia amb Cristian

QM3D8893.jpgEn l’aspecte personal Paco Sedano ha tingut una bona primera temporada al Barça Senseit. Ha estat titular en 19 dels 34 partits que ha jugat l’equip blaugrana a la Lliga: “En l’aspecte personal estic content perquè he vingut a un equip en el qual he fet un salt qualitatiu en la meva carrera. També estic content per tenir com a company Cristian. Al play-off he tingut la sort de jugar però en general tots hem fet una bona temporada. Tots dos sabíem a què veníem. Sabíem que la competència seria dura. Però els dos som amics i companys més que rivals, i treballem els dos per l’equip. El més important és que, jugui qui jugui, no es noti. Tots dos tenim la confiança d’en Marc. Ell sempre ha estat molt clar a l’hora de dir-nos que jugaria qui estigués millor i que confiava en tots dos.”

Protagonisme al tram final

_MG_3335.jpgI és que els dos porters gairebé han jugat els mateixos partits de titular —Cristian ho ha fet en quinze enfrontaments. Però arribats al tram final de la temporada, ha estat Paco Sedano qui ha disputat els partits del tram decisiu de la temporada. Ha jugat els set últims enfrontaments: els tres darrers de la Lliga regular, els dos de quarts de final contra el Benicarló i les semifinals contra l’Interviú Fadesa. Paco creu que ha estat una coincidència el fet que hagi jugat ell aquests últims partits: “Hem jugat els dos gairebé els mateixos partits, i al final he tingut la sort que quan m’ha tocat jugar l’equip ha canviat. Jo he tingut la sort d’entrar just en el moment en què l’equip ha millorat. Potser pels resultats, he seguit jugant jo, però crec que ha estat una coincidència.”

Autocrític

qm3d7614.jpgPaco Sedano ja havia jugat algun play-off amb el Móstoles, però aquests amb el Barça Senseit han estat especials: “Ja havia jugat diversos play-off però aquests han estat diferents perquè teníem la possibilitat d’entrar a semifinals. Ha estat molt bonic i molt intens. L’equip ha demostrat molta maduresa.”

Maduresa com la que ha pogut oferir ell sota els tres pals al llarg de tota la temporada. Tot i això, preguntat sobre el record d’aquest primer any amb el qual es quedaria, es mostra molt autocrític: “Tinc un mal record de l’últim partit contra l’Interviú, perquè, després d’anar guanyant 2-0, perdre el partit fa mal. En el primer gol jo hauria pogut fer molt més. Tinc un record agredolç perquè el resultat va ser una mica injust. Acostumo a ser bastant crític amb mi mateix i recordo aquell gol. Però l’única manera que tinc de treure’m el mal sabor de boca és començar de zero l’any que ve i donar-ho tot.”

Paciència i confiança en el projecte

Paco Sedano està convençut que aquest Barça pot arribar molt lluny, però recomana tenir paciència i confiar en el projecte que s’ha iniciat: “Ens falta consolidar-nos una mica més. Aquest any hem après que no hem de tenir aquella ansietat que teníem als minuts finals dels partits. Hem de tenir més experiència i no perdre partits que tenim guanyats als minuts finals. I hem de tenir tranquil•litat i paciència perquè això no s’aconsegueix en un any. S’estan fent les coses bé i hem de seguir apostant pel projecte. Va ser important, després del fracàs de la Copa, que tot continués igual, que es confiés en l’entrenador i en els jugadors. Aquesta és la forma d’aconseguir equips guanyadors.”

Paco Sedano, al Club de Tenis Pompeia, a Montjuïc
Paco Sedano, al Club de Tenis Pompeia, a Montjuïc
Incògnita fins a l’últim moment
Paco i Cristian s’han repartit la porteria blaugrana gairebé al cinquanta per cent, però, sabien amb antelació qui jugaria? Tenien algun codi intern que feia que un jugués a casa i l’altre a fora? Paco assegura que no, que fins al moment de l’escalfament previ al partit era una incògnita qui jugaria: “No ho sabíem fins a l’últim moment. Fins a acabar pràcticament l’escalfament, quan aleshores havia d’escalfar-se més un que l’altre. És cert que al principi ell va començar jugant a fora i jo a casa, però va ser un fet anecdòtic perquè després això va canviar. Crec que això és positiu perquè durant la setmana no saps si jugaràs o no i treballes al cent per cent.”

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana