F. Base - Barça Atlètic

11.10.2008 18:20

Els tres punts del Mini, per al Lleida (0-1)

Berta Brau

Malgrat lluitar fins el final, el Barça Atlètic ha vist com el Lleida s’ha emportat els tres punts del Miniestadi al imposar-se als blaugranes amb un únic gol de Ion Moya al minut 14.

El Barça Atlètic rebia el Lleida amb la ferma intenció de recuperar la bona ratxa de resultats al Miniestadi després de la derrota davant el Dènia (1-2) i sumar tres punts que permetessin als homes de Luis Enrique sortir de la zona perillosa de la taula. Davant, un Lleida al qual un empat ja li servia per mantenir-se a la part alta de la classificació. Però no ha pogut ser, perquè el Lleida tingut prou amb un solitari gol al primer temps i una ordenada defensa per fer-se amb els tres punts.

Primer i últim gol del partit

Els primers minuts del partit s’han caracteritzat per un equilibri de forces entre locals i visitants. Només una centrada xut des de l’esquerre de Victor Sánchez al minut 4 ha fet tremolar les banquetes. L’empat a zero en el marcador no ha durat gaire, perquè en el minut 14 Ion Moya ha marcat pel Lleida rematant una centrada d’Ibán. El gol ha deixat una mica tocat al Barça Atlètic al qual, tot i tenir el domini de la possessió, li costava entrar a l’àrea rival. I és que el Lleida, centrat ja en la tasca defensiva, estava molt ben estructurat defensivament.

Ocasions repartides

Els minuts posteriors al gol han estat totalment blaugranes, tot i que els homes de Luis Enrique no han protagonitzat massa ocasions de perill. Només un xut d’Abraham des de dins de l’àrea ha posat en perill la porteria d’Eduardo. El Lleida, per la seva banda, tampoc ha tingut gaires opcions per ampliar les diferències, tot i que ha protagonitzat dues arribades que han generat un gran perill, com el xut d’Ermengol que s’ha estavellat al pal (minut 38).

Derrota per la mínima a la mitja part

Amb el resultat de 0-1 en el marcador s’ha arribat a la mitja part al Miniestadi, un resultat totalment desfavorable per al Barça Atlètic, conjunt que després dels 15 minuts de descans ha saltat a la gespa amb la motivació i les ganes renovades. Mostra d’això és que en només set minuts els blaugranes han protagonitzat dues grans jugades que han compromès la porteria del Lleida. La primera, en el minut 46, amb una bona centrada de Victor Vazquez que ha aturat Eduardo, i la segona, en el minut 52, amb un llançament de falta. Dues bones accions que no s’han pogut culminar amb l’empat.

Bona defensa i sortida al contraatac

Si el Barça Atlètic estava centrat en l’atac, l’equip rival ho estava en la defensa. Amb una bona estructura, un bon ordre i sense deixar espais, el Lleida ha complicat molt les coses a l’atac blaugrana alhora que esperava constantment una bona oportunitat per sortir al contraatac, una oportunitat que ha arribat al minut 23 de la segona part quan Ibán Parra ha protagonitzat una bona jugada de contracop i ha finalitzat la jugada amb un xut que no ha pogut convertir.

Atac a la desesperada

Ocasions sorgides arran de jugades col•lectives, de jugades individuals, de llançaments de falta i de centrades que no han trobat rematador. Això és tot el que ha intentat el conjunt de Luis Enrique per intentar empatar el marcador. Ho han fet tot, però el gol no ha arribat. En els últims minuts, la porteria d’Eduardo era una zona amenaçada constantment per l’atac blaugrana, un atac que malgrat tot no ha progressat.

Al final, el Lleida s’ha proclamat guanyador i s’ha convertit en el segon equip que aconsegueix endur-se els tres punts del Miniestadi en el que portem de temporada.