F.Base - Barça Atlètic

28.07.2008 22:38

El Barça Atlètic planta cara al Swansea (3-3)

Jesús Carrillo

El Barça Atlètic i el conjunt gal•les del Swansea City han empatat a tres gols aquesta nit al Miniestadi, davant d’uns 2.000 espectadors, majoritàriament de l’equip visitant.

Després del bon resultat en el primer partit de la pretemporada contra el Tona (1-3), el Barça Atlètic ha tornat a donar la cara, en aquest cas conra un rival més potent, que fa pocs dies va perdre contra el primer equip de l’Espanyol (4-0). Al Swansea ha destacat la presència d’exjugadors blaugranes, com Jordi Gómez i Andrea Orlandi, i de jugadors fets al futbol català, com Pintado, Bauza i Serrán.

Primera part blaugrana

La primera part ha estat un monòloeg futbolístic per part dels homes de Luis Enrique. Xavi Torres, a la posició de mig centre, ha jugat un gran partit i ha afavorit el lluïment dels puntes blaugranes. Tant Rubén Rochina com Rubén Rayo han destacat, especialment en els últims metres.

També ha fet un gran partit Thiago Alcántara, que a partir del minut 24 s’ha fet l’amo del mig camp. Ha estat l’encarregat de donar una magnífica assistència perquè Rochina marqués el primer gol de la nit. Instants més tard repetiria un altre vegada Rochina. Finalment, als 42’, i amb Leo Messi observant des de la llotja, Ruben Rayo ha marcat el gol més maco de la nit: ha arrencat des del mig camp amb la pilota fins que ha arribat a la frontal del àrea i, amb la cama canviada, ha enviat la l’esfèrica a l’escaire del porter del Swansea. Ha estat un gran gol.

Remontada gal•lesa

La segon part ha estat clarament per als jugadors dirigits pel tècnic català del Swansea Robert Martínez. L’exjugador del Espanyol Bauza ha fet consecutivament, al començament de la segona part, dos gols que escurçaven la diferència. El propi Bauza ha posat l’única nota negativa al partit en ser expulsat per dues targetes grogues després de dues entrades molt dures sobre el barcelonista Toribio. En els darrers instants del partit, el davanter Brandy feia l’empat a tres definitiu.

“Ha estat una molt bona prova”

L’entrenador del Barça Atlètic, Luis Enrique, s’ha mostrat satisfet del desenvolupament del segon matx de la pretemporada: “A la primera part –ha dit a Barça TV i a www.fcbarcelona.cat– hem dominat clarament, tot i que el Swansea porta un mes més de rodatge que nosaltres. Hem fet un bon futbol i el públic ha gaudit. A la segona hem perdut la pilota i les coses no han sortit com en els primers 45’, però estic satisfet, perquè el Swansea City ens ha fet treballar molt, han tingut moments de futbol molt fort i això ens va bé per seguir creixent”.

El que més s’ha de millorar, segons Luis Enrique, és l’atenció, ja que “no hem de regalar l’últim gol. Encara tenim molts dies per treballar aquest i d’altres aspectes del nostre equip. Hi ha molt jugadors nous que l’any passat estaven als juvenils, però els he vist amb ganes i amb il•lusió per fer les coses bé”.

La fitxa

BARÇA AT, 3
SWANSEA, 3

BARÇA ATLÈTIC: Rubén Miño; Montoya, Espasandín, Verdés, Solano; Xavi Torres, Rueda, Alcántara; Ruben Rayos, Rochina i Agudo. A la segona part han jugat també Marc Blasco, Masip, Romeu; Álvarez, Fontás, Toribio, Iago Falqué i Sergio.

SWANSEA CITY: Devries; Williams, Painter, Tate, Bodde; Gower, Monk; Pintado, Tudor, Orlandi i Jordi Gómez. A la segona part han jugat Pratley, Brandy, Laurence, McDonald, Bauza, Allen, Collins, Serrán, Butler, Bond i Cornell.

Gols: 1-0 Rochina m.21;  2-0 Rochina m. 27; 3-0: Rubén Rayos m. 42; 3-1 Bauza m. 49; 3-2 Bauza m. 61; 3-3 Brandy m. 90