Futbol femení

29.03.2009 18:50

Les noies remunten amb èpica (2-3)

Roger Bogunyà

Les noies del Barça han acabat amb cinc anys de derrotes contra l’Espanyol i s’han endut un partit que anaven perdent a la mitja part. Tres autèntics golassos de Marta, Vicky i Alicia han donat els tres punts a l’equip de Xavi Llorens.

Amb un 1-0 advers, amb una jugadora menys i amb l’afició en contra, semblava que el Barça encarava la segona meitat amb poques opcions. La realitat, de totes maneres, ha estat ben diferent, perquè Marta i Vicky han capgirat el marcador només reprendre’s el matx. Les dianes han fet molt de mal a l’Espanyol, que ha acabat perdent per 2-3. Feia cinc anys que les blaugranes no superaven les blanc-i-blaves. Ha estat una victòria èpica, històrica, en camp contrari i amb tot en contra.

Penal, expulsió i 1-0

El matx ha començat igualat, sense cap dels dos equips imposant-se. Eren les noies de l’Espanyol, però, les que de mica en mica més perill creaven. Marta Cubí ha gaudit de fins a tres bones ocasions per obrir el marcador, tot i que la millor opció ha estat per al Barça, mitjançant Silvia Doblado, que ha rematat als núvols quan estava tota sola. Aquesta acció hauria pogut canviar el rumb del partit, perquè pocs minuts després l’àrbitre ha assenyalat penal i expulsió favorables a l’Espanyol. Mentre Ani marxava camí dels vestidors, Noemi transformava l’1-0 enganyant Cristina (min. 37). Un remat al pal de Marta Cubí hauria pogut deixar el matx vist per a sentència abans de la mitja part.

Remuntada a la represa

A la represa, el partit ha fet un gir de cent vuitanta graus. En tan sols quatre minuts, Marta i Vicky han signat dos autèntics golassos que han capgirat el marcador. Amb una jugadora menys i com a visitant, el Barça havia donat un cop d’efecte important a la Ciutat Esportiva blanc-i-blava. L’Espanyol, dominador del matx a la primera meitat, ha pecat d’ansietat i no ha creat ni una clara ocasió de gol del minut 45 al 80. Qui sí que n’ha tornat a crear una ha estat l’equip de Xavi Llorens, que en un nou contracop ha fet l’1-3, amb una vaselina d’Alicia. Un gol d’Adriana, a cinc minuts del final, no ha evitat la derrota local. Ha estat una remuntada increïble en un derbi vibrant.
Espanyol, 2
Barça, 3

Espanyol: Cristina, Ane, Miriam, Torrejón, Olga, Noemí, Corredera, Vero, Marta Cubí, Carol i Adriana. També han jugat Joana i Sara.

Barça: Cristina, Pau, Marina, Ani Escribano, Melanie, Marta Unzué, Silvia, Alicia, Vicky, Sheila i Laura. També han jugat Lilo, Ester i Villanueva.

Gols: 1-0, Noemi (min. 37, pen); 1-1, Marta (min. 47); 1-2, Vicky (min. 49); 1-3, Alicia (min. 78); 2-3, Adriana (min. 85)

Àrbitre: César Otal González