Futbol Base

31.05.2008 19:49

El filial supera ronda amb espectacle (6-0)

Jordi Clos

El Barça B s’ha classificat per la segona eliminatòria de la fase d’ascens en golejar per 6-0 al Castillo. L’equip ha ofegat el rival amb un joc ràpid i molt vistós.

Ja només queda un pas per al retorn a Segona B. El filial barcelonista, que havia empatat a zero a l’anada, s’ha desfet del Castillo per un contundent 6-0 en la tornada de la primera eliminatòria del play-off d’ascens. Els de Guardiola han sortit amb molta intensitat i han sentenciat el duel en mitja hora, quan ja dominaven per 3-0. Els gols de Dimas (2), Guerra (2), Pedrito i Chico han fet esclatar un Miniestadi que presentava un bon aspecte malgrat la pluja. Ara, l’últim escull abans de pujar serà el Langreo o el Barbastre.

Sortida fulgurant

El Barça B ha presentat una alineació molt ofensiva, amb Gai, Pedrito, Vázquez i Guerra en atac. Des del principi, amb un joc ràpid i vistós, ha demostrat tenir un nivell tècnic molt superior al del Castillo. El filial no ha especulat amb el 0-0 de l’anada i semblava com si hagués d’assolir una remuntada èpica. I això que només havia de guanyar per un gol. L’ha aconseguit al minut 10, fruit d’una excel•lent jugada pel centre culminada per Dimas.

Sentenciat al minut 30

Els de Pep Guardiola ofegaven el rival al seu camp i creaven molt perill per les bandes i en accions d’estratègia. Ha estat una falta lateral, botada per Pedrito i rematada per Chico en primera instància, el que ha aprofitat Emilio Guerra, oportunista, per marcar el segon (14’). El Castillo, superat i excessivament dur, ha intentat alentir el ritme del partit mitjançant algunes interrupcions. Però no ho ha aconseguit i, quan es complia la mitja hora, Pedrito ha fet el tercer, aprofitant una magnífica passada interior de Víctor Vázquez.

Molta intensitat

Amb la feina ben encarrilada, el Barça B s’ha pres un respir en atac. Tot i això, ha estat a punt de marxar al descans amb un altre gol de Dimas. El porter Heiman ha salvat la seva rematada a boca de canó. El mateix Dimas ha regalat el quart al nombrós públic que s’ha acostat al Mini després d’una imprecisió de la defensa canària (50’). Era l’inici d’un segon temps igual d’intens que el primer.

Golejada incontestable

El Barça s’agradava i seguia insistint. Pedrito ha tingut dues grans oportunitats –amb un pal inclòs- abans que Chico signés el cinquè rematant amb el cap des de l’àrea petita una altra falta lateral (70’). L’allau blaugrana ha continuat amb un xut al travesser d’Abraham (73’) i el sisè gol, obra novament de Guerra, que arrodonia la classificació davant d’un Castillo que no ha disparat entre els tres pals en tot el partit.