Futbol Base-Juvenil A

24.04.2008 14:14

El Reial Madrid, a vuitens de la Copa

Jaume Marcet

El sorteig de vuitens de final de la Copa del Rei ha emparellat el FC Barcelona amb el Reial Madrid. Els nois d’Àlex García jugaran l’anada a casa i la tornada a Madrid.

El sorteig de vuitens de final de la Copa del Rei ha tingut un emparellament d’aquells que s’acostumen a anomenar ‘bomba’. Barça i Madrid es veuran les cares a la primera ronda de la Copa del Rei en una eliminatòria que deixarà fora de combat un dels dos grans favorits a conquerir aquest títol.

Primer, a casa

JUVENIL_11.jpgEl FC Barcelona jugarà a casa el diumenge 18 de maig, mentre que la tornada a Madrid es disputarà la setmana següent, el diumenge 25 de maig. Blaugranes i blancs s’han classificat per a la Copa del Rei després d’haver finalitzat en el segon lloc dels seus grups.

El Vila-real ha superat en el grup setè el Barça, mentre que el Rayo Vallecano ha estat campió del grup cinquè per davant dels madridistes. L’equip de Julián Calero compta a les seves files amb Denis Tcherishev, fill d’un davanter rus que va jugar a Primera Divisió amb l’Sporting de Gijón.

Precedent positiu

Fa dues temporades, el Barça i el Madrid es van veure les cares als quarts de final de la Copa del Rei juvenil. Els blancs van començar molt forts i van guanyar al seu camp amb contundència (4-1). L’únic gol blaugrana marcat amb un llançament magistral de falta de Giovani dos Santos va obrir una llum per a l’esperança per a la tornada.

Al Mini, l’equip que ja entrenava Àlex García va remuntar en un gran partit dels blaugranes (3-0). Toribio, Bojan i, de nou Giovani, van ser els autors dels gols. Aquell equip es va proclamar campió de la copa en una final disputada a Sòria en què el Barça va vèncer el Saragossa.

Set blaugranes a l’Europeu sub-17
Els futbolistes del Juvenil A Thiago Alcántara i Rubén Rochina i sis jugadors més del Juvenil B han estat convocats per al campionat d’Europa sub-17 que es disputarà entre el 4 i 16 de maig a Turquia. El porter Àlex, els defenses Montoya i Planas, el migcampista Oriol Romeu i el davanter Adrià Carmona formen part de la llista de 18 homes. Els equips següents amb més convocats són l’Atlètic de Madrid, l’Espanyol i el Racing, amb dos futbolistes inclosos en la selecció sub-17 cadascun d’aquests.