Empat per començar (1-1)

Barça B

15.08.2010 22:45

Edgar Fornós / Aida Soriano

El Barça B ha iniciat la pretemporada amb un empat contra el Nàstic de Tarragona, rival dels blaugranes a la Segona A. El debut d’Abraham i la reaparició de Fontàs han estat les notes positives del primer test del curs.

Primera prova superada. L’equip de Luis Enrique s’ha estrenat en aquesta pretemporada 2010/11 amb un empat contra un rival molt més rodat i d’entitat, el Nàstic de Tarragona. El conjunt dirigit per Luis César Sampedro, al qual els blaugranes es trobaran a la Segona A en competició oficial, havia disputat cinc partits fins ara, però la diferència de rodatge entre ambdós conjunts no s’ha notat damunt la gespa del Miniestadi.

2010-08-15_BARxA_B_-_NASTIC_DE_TARRAGONA_004.jpgMasip ha estat protagonista en aturar una pena màxima i, a l’altre àrea, Nolito ha estat l’autor del gol blaugrana. Quan quedaven deu minuts per al final, però, Eloy ha empatat un matx en el qual ha destacat el debut amb el filial del lateral esquerre Abraham, molt sobri en totes les seves accions, i la reaparició d’Andreu Fontàs, després d’estar allunyat dels terrenys de joc durant tres mesos per una fractura en el cinquè metatarsià del peu esquerre.

Masip, protagonista

En una primera meitat caracteritzada pel joc a la zona ampla del camp, cap dels dos conjunts no ha acabat de definir cap de les ocasions de què ha disposat. Tot i així, el Nàstic de Tarragona ha estat ben a prop del gol quan l’àrbitre ha xiulat penal a favor dels tarragonins (min 25). Masip, però, ha llegit molt bé les intencions del davanter Rubén Navarro i ha aturat la pena màxima. Walter també ha gaudit d’una bona oportunitat pels visitants en una jugada en la qual no ha pogut xutar correctament la pilota quan estava sol davant Masip.

Perill a pilota aturada

2010-08-15_BARxA_B_-_NASTIC_DE_TARRAGONA_005.jpgEl Barça B, per la seva banda, ha estat molt a prop d’inaugurar el marcador en accions a pilota aturada. Quan faltaven cinc minuts per al descans, Edu Oriol, que ja havia protagonitzat una jugada en la qual el porter havia aconseguit refusar el seu xut, ha llançat una falta ajustada al pal que el porter rival ha aconseguit atrapar. Posteriorment, Abraham n’ha llançat una altra que, malgrat la fantàstica col·locació, no ha anat entre els tres pals i ha acabat al lateral de la xarxa.

Aposta per la verticalitat

2010-08-15_BARxA_B_-_NASTIC_DE_TARRAGONA_015.jpgEn la segona meitat, ambdós conjunts han practicat un joc més vistós i més vertical. Per part del Nàstic, Walter ha gaudit d’un u contra u amb Oier, que el porter blaugrana ha resolt a la perfecció. Martí Riverola no se n’ha estat de provar el porter rival amb un xut des de la frontal i, al minut 70, la insistència dels davanters blaugrana ha acabat amb un penal de Mingo sobre Armand Ella que Nolito s’ha encarregat de transformar en l’1-0 a favor del Barça B. Quan faltaven deu minuts per al final, però, el Nàstic ha empatat el matx (1-1) per mitjà d’Eloy, resultat amb el qual s’ha arribat a la conclusió del partit.