29.10.2011 22:43

Cuenca s’estrena com a golejador i Deulofeu debuta

David Saura

El Camp Nou ha viscut una gran nit per a dos jugadors que han passat pel planter del Barça. Els protagonistes, Isaac Cuenca, que ha marcat, i Gerard Deulofeu, que s’ha estrenat.

Més enllà de Messi, que ha fet un altre hat-trick i segueix com a Pitxitxi amb 13 gols, el partit contra el Mallorca ha tingut bones notícies per als jugadors fets a casa: Isaac Cuenca s’ha estrenat com a golejador i Gerard Deulofeu ha debutat al primer equip.

Per segon partit consecutiu, el ‘39’ del Barça ha estat titular en l’onze de Guardiola. En aquest cas, però, era la primera vegada que ho feia al Camp Nou, escenari on va debutar a la Champions en el partit contra el Viktoria Pilzen. I ho ha fet un dia en què la presència de jugadors de casa en l’equip titular era força escassa, amb només 5 jugadors (Iniesta, Cesc, Piqué i Puyol estaven a la banqueta i Xavi, Fontàs i Pedro, a la Llotja).

Gran definició davant d’Aouate

2011-10-29_PARTIDO_31.JPGEl davanter de Reus, que ha disputat els 90 minuts per segon partit consecutiu, s’ha estrenat com a golejador a Primera Divisió en la seva segona aparició a la Lliga. Corria el minut 50 quan l’exjugador del Sabadell ha rebut una gran passada d’Adriano i, amb un gran driblatge, s’ha desfet del porter Aouate i ha enviat la pìlota a la xarxa. Al final del partit, Guardiola ha destacat el paper de Cuenca: “L’Isaac ha jugat molt bé. En la posició d’extrem sap quan ha d’anar i quan ha de passar la pilota. Estem molt contents pel gol.”

Deulofeu debuta 5 mesos després

La festa del planter no s’ha acabat aquí i ha tingut continuïtat al Camp Nou. Poc després del gol de Cuenca, en el minut 63, els aficionats del Barça han donat la benvinguda a Gerard Deulofeu, que s’estrenava al primer equip. És dóna la circumstància que Deulofeu ha debutat el mateix dia que va fer-ho Iniesta amb el Barça, ara fa 9 anys, en un partit de Champions contra el Bruges.

2011-10-29_PARTIDO_41.JPGCal recordar que l’extrem de Riudarenes va estar a punt d’estrenar-se a la Lliga la temporada passada, a Anoeta, però la lesió de Milito va fer impossible el seu debut, que ha arribat cinc mesos més tard. Amb el debut de Gerard Deulofeu, el tècnic Pep Guardiola ja ha donat l’oportunitat de vestir la samarreta del Barça en partit oficial a 19 jugadors que han passat abans pel planter del Barça. En només tres anys i mig.

El jugadors del Juvenil A, equip on jugava Deulofeu la temporada passada, s’han assabentat del seu debut a l’autocar, mentre tornaven del partit que avui han jugat a Saragossa ( 1-3 ). Segons ha explicat l’entrenador Òscar Garcia, els seus excompanys han ovacionat Deulofeu des de la distància, mentre tornaven cap a casa.

Temporada 11-12