Cuenca, sis minuts i un record inesborrable

19.10.2011 23:26

Isaac Cuenca, sis minuts i un record inesborrable

Roger Bogunyà

El migcampista reusenc ha debutat aquest dimecres en partit oficial amb el primer equip. Ha jugat sis minuts a la Lliga de Campions que no oblidarà mai. “Ha estat meravellós. No m’esperava debutar”, ha confessat després del matx.

Guanya l'AC Milan (2-0)
En l'altre partit del grup H, l'AC Milan ha superat el BATE Borissov per 2-0, amb gols d'Ibrahimovic i Boateng, un a cada part. D'aquesta manera, catalans i italians comparteixen liderat, amb 7 punts cadascun.
Quedaven deu minuts per al final i Isaac Cuenca, una de les grans novetats de la llista de convocats de Josep Guardiola per rebre el Viktoria Pilsen, ni s’escalfava. Cinc minuts més tard, després del gol de Villa que garantia el triomf, el jugador reusenc del Barça B entrava al Camp Nou i debutava oficialment amb el primer equip. Cuenca ha substituït, precisament, el jugador asturià. Era el minut 87 i el públic ha ovacionat tots dos jugadors. “Ha estat meravellós. Estic molt feliç”, ha declarat després del partit.

“Guardaré la samarreta”

2011-10-19_PARTIDO_37.JPGIsaac Cuenca, que aquest any ha tornat al Barça B després d’una temporada cedit al Sabadell, un dels conjunts ascendits aquest curs a Segona A, està comptant amb la confiança de Josep Guardiola, que més d’un dia l’ha cridat per als entrenaments del primer equip. Aquesta nit, ha explicat que el tècnic li ha dit que jugui com sap: “M’ha dit que faci el meu futbol, que encari el defensa i que segueixi el joc de l’equip”. Debutar amb el Barça és un fet inoblidable. Què farà amb la samarreta? “La guardaré i la penjaré a la meva habitació”, ha afirmat.

“No m’ho esperava”

Per a Isaac Cuenca les últimes 24 hores han estat de somni. Dimarts, amb les quatre absències al primer equip (Piqué, Cesc, Afellay i Alexis), Guardiola va cridar-lo a ell i a Dos Santos per exercitar-se al Camp Nou, en la penúltima sessió abans del partit de Champions. Tots dos van anar concentrats i, aquest dimecres, ell ha estat finalment qui ha entrat a la llista de convocats. De forma inesperada, ha pogut debutar en el tram final de partit: “No m’ho esperava, i menys en Champions. Tots, staff tècnic i jugadors, m’han donat l’enhorabona. Em fan sentir molt bé”.

Sobre el resultat, considera que el 2-0 s’ha quedat curt pels mèrits de l’equip: “Hem tingut moltes oportunitats. Ha estat un resultat petit en comparació amb totes les ocasions que hem tingut“.

Cuenca, que ha jugat sis minuts, ha participat en quatre accions, ha perdut una pilota i ha finalitzat una jugada.

Temporada 11-12