El millor inici golejador de Xavi a la Lliga

17.10.2011 11:56

Jesús Carrillo

El ‘6’ blaugrana està amb una mitjana golejadora molt bona. Des de l’inici de Lliga, l’egarenc ha marcat tres gols, el que és el seu millor inici golejador des de l’arribada al primer equip.

Xavi, celebrant un gol a Anoeta. Fotos: Arxiu FCB

Xavi ha marcat, en els seus 390 partits de Lliga, 41 gols. La temporada més intensa en aquest sentit és la 2007/08, en què l’internacional va marcar set gols al llarg de l’última temporada de Frank Rijkaard. Des de l’arribada de Guardiola a la banqueta, Xavi ha marcat 6 gols l’any del triplet, 3 a la següent, 3 més el curs passat i, aquest any, ja ha fet els seus tres habituals del últims anys. Està sent el seu millor inici.

2011-09-10_PARTIDO_04.JPGDe cap, vaselina i de clàssic ‘9’

A més, el repertori de Xavi ha estat ben diferent. El seu compte golejador el va començar a Anoeta amb un gol de clàssic davanter centre rematant des de l’àrea petita una assistència perfecta d’Alexis Sánchez. El segon –i primer al Camp Nou– va ser a la golejada per 8-0 davant l’Osasuna amb un xut de vaselina des de fora de l’àrea gran, i finalment dissabte el va marcar rematant de cap una bona centrada de Pedro. Tots tres gols, doncs, ben diferents els uns dels altres.

Tres a les últimes dues temporades

FCB_-_REAL_MADRID_x56x.JPGEls dos anys anteriors a l’actual Xavi va marcar els mateixos gols que enguany en tota la temporada. La temporada passada va fer un gol a Cornellà-El Prat davant l’Espanyol (1-5), al Camp Nou contra el Reial Madrid (5-0) i a San Mamés davant l’Athletic Club (1-3).

L’any 2009/10 el ‘6’ en va marcar tres més: a Valladolid (1-3), al Camp Nou contra el Getafe (2-1) i a Vila-real (1-4). En tot cas, en cap d’aquestes temporades Xavi els havia marcat a les set primeres jornades.

6 i 7 gols, els seus millors registres

Durant la primera temporada de Guardiola (2008/09) i a l’últim any de Rijkaard (2007/08), Xavi Hernández va marcar sis i set gols respectivament. Però mai abans de la jornada 7 de la Lliga el de Terrassa havia fet tres gols. És, per tant, la versió més golejadora d’un futbolista que, com el bon vi, millora temporada rere temporada.

Temporada 11-12