Thiago, un fix per a Guardiola

05.10.2011 11:12

Jesús Carrillo

Al marge dels fitxatges procedents d’altres clubs, la incorporació de Thiago Alcántara des del filial ha estat el tercer gran ‘fitxatge’ de la temporada. L’hispanobrasiler ha jugat tots els partits de Lliga, cinc com a titular.

Thiago, després de marcar el primer gol del Barça al Camp Nou davant el Vila-real. Foto: Miguel Ruiz - FCB -

S’està guanyant el lloc partit rere partit. Thiago Alcántara, gràcies al seu esforç, compromís i disciplina tàctica, a més del seu talent extraordinari com a futbolista, està sorprenent gairebé tothom. El fill de l’internacional brasiler campió del Món, Mazinho (1994), ja és, a l’inici de la Lliga, un fix per a Guardiola.

Ple a la Lliga

2011-09-24_PARTIDO_27.JPGThiago Alcántara ha jugat tots els partits de Lliga d’enguany. Davant el Vila-real, l’Osasuna, l’Atlètic de Madrid i l’Sporting ha jugat els 90 minuts. A Anoeta també va formar part de l’onze inicial, però va ser substituït als 61 minuts, mentre que a Mestalla, únic partit en què no ha estat titular des de l’inici de l’enfrontament, va sortir al camp a falta de mitja hora per a la conclusió. En total, Thiago ha jugat 449 minuts a la Lliga.

El primer gol

Es dóna la circumstància que a la Lliga l’‘11’ va fer, a finals del mes d’agost, el primer gol del campió a la primera jornada. En efecte, davant el Vila-real, al Camp Nou, Thiago va ser l’encarregat de fer l’1-0 amb la cama esquerra des de fora de l’àrea davant la porteria del gallec Diego López.

Un partit a la Champions

A la màxima competició continental Thiago ha jugat un partit enguany: la golejada davant el BATE a Minsk (0-5). En 2011-10-02_PARTIDO_07.JPGcanvi, no ho va fer davant l’AC Milan al Camp Nou a la primera jornada de la fase de grups. Als partits corresponents a les dues Supercopes, Thiago va jugar a l’anada de l’espanyola al Santiago Bernabéu, i com a titular, el primer partit oficial d’aquesta temporada. Va ser substituït per Xavi als 57 minuts del matx.

A totes les demarcacions

No és un jugador de lloc fix. Al contrari. La seva versatilitat i polivalència fan del jove futbolista del planter un comodí impagable. Pot jugar a qualsevol lloc de l’anomenada zona ampla del camp i també pot actuar de davanter, així com a qualsevol lloc del migcamp. En els darrers partits ha estat més estàtic a la banda esquerra, però fent les clàssiques diagonals per pressionar la sortida de pilota dels rivals o per assistir als seus companys més avançats.

Temporada 11-12