A dalt de tot

03.10.2011 13:28

Sandra Sarmiento

El Barça és líder de la Primera Divisió després d’un triomf sofert davant l’Sporting. L’experiència dels últims anys reflecteix el treball i les dificultats que ha tingut l’equip de Guardiola per assolir el primer lloc de la classificació.

Han necessitat 6 partits per tornar a ser a dalt de tot. Just abans d’una nova aturada per partits de seleccions, el Barça s’ha col·locat per primera vegada al capdavant de la Lliga i ha superat un tram complicat de la competició amb enfrontaments de nivell davant el Vila-real, el València o l’Atlètic de Madrid. A partir d’ara el repte és mantenir aquest lloc de privilegi durant tot l’any i no serà fàcil si tenim en compte els precedents.

2010-11-29_PARTIDO_04.JPGTemporada 2010/11

Els de Guardiola van necessitar 13 jornades per assolir la primera posició. Però els culers no oblidaran mai la data i el partit. Un dilluns 29 de novembre i davant el Reial Madrid. Un 5-0 que va servir per desbancar l’equip de Mourinho. El Barça no va abandonar mai més la primera posició.

Temporada 2009/10

Fa dos anys, dos gols d’Ibrahimovic i Messi al Coliseum de Getafe van servir per ser líders a la jornada 2. Això sí, un primer lloc compartit amb València, Madrid i Athletic Club. De fet, el frec a frec amb el Madrid va ser intens i el Barça es va alternar la primera posició amb el blancs fins a la jornada 31. Un 0-2 al Bernabéu va servir per sentenciar el campionat.

malaga_-_fcb_x13x.jpgTemporada 2008/09

En el primer curs de Guardiola com a entrenador del primer equip de futbol, el liderat va arribar en un dissabte plujós del mes de novembre a Màlaga. En un estadi enfangat per l’aiguat, el Barça es va exhibir davant el conjunt andalús. Un 1-4 que va catapultar els blaugranes al primer lloc de la classificació i que no el deixarien fins al final.

Temporada 11-12