“Una molt bona lliçó de cara al futur”

10.09.2011 20:52

Guardiola: “Una molt bona lliçó de cara al futur”

Vanessa Forns

El tècnic barcelonista, que ha vist com el seu equip encaixava dos gols en dos minuts, ha dit que l’empat final davant la Reial Societat a Anoeta ha estat “una molt bona lliçó de cara al futur”.

El Barça ha acabat empatant a dos gols un partit que al descans guanyava per 0-2. Dues accions de la Reial Societat, en els minuts 59 i 61, han estat suficients perquè finalment hi hagi hagut repartiment de punts a Anoeta. En aquest sentit, Josep Guardiola recorda que “l’esport costa molt, i quan guanyes encara més”. A més, i després d’indicar que “els equips són bons i es preparen molt”, ha recordat que si el FC Barcelona ha aconseguit tants títols en els últims anys, és gràcies a l’immens esforç que s’ha fet. “Hem de fer-ho millor”, ha afegit.

“El nivell d’atenció ha de ser sempre elevat”

El de Santpedor, referint-se a les dues accions que han acabat en els gols de la Reial Societat, ha ressaltat que “en el futbol el nivell d’atenció ha de ser sempre elevat, i més a Primera Divisió”. Segons Guardiola, a la seva plantilla, que havia fet “una primera bona part”, li ha costat més tornar a entrar en el joc després d’encaixar els gols. “Després dels gols ens ha costat molt. Això ens dóna una molt bona lliçó de cara al futur”, ha comentat.

Guardiola té molt clar que si l’equip dirigit per Montanier ha aconseguit empatar el partit, és perquè “ha fet les coses bé”. “Està clar que nosaltres hem fet coses malament, però el mèrit és seu”, ha dit responent a la pregunta sobre si la Reial Societat havia empatat gràcies als errors del Barça. “Hem jugat davant un bon equip que té el dret de fer gols. De fet, ja havíem comentat al descans que el partit no estava tancat”, ha ressaltat just abans de felicitar el rival d’aquest dissabte.

“Si perdem o empatem hi ha una raó. El futbol és molt competitiu, t’exigeix molt. Hem d’anar al que hem d’anar. Sabent tots que costa molt. Ens haurem d’esforçar moltíssim”, ha apuntat l’entrenador blaugrana. Sobre l’onze inicial que ha saltat al terreny de joc de l’estadi d’Anoeta, Guardiola ha comentat que “a final d’any arribarem tots”, i ha afirmat que “tots els jugadors s’han esforçat”.

Lamenta la lesió d’Alexis

Finalment, el tècnic barcelonista ha lamentat la lesió d’Alexis Sánchez, que s'ha fet un trencament muscular als isquiotibials de la cama dreta i que, segons la primera exploració, i quan encara manquen les proves que se li faran aquest diumenge, es preveu que estarà unes 6 o 8 setmanes de baixa.

Temporada 11-12