Espanya supera Xile amb gols blaugrana (3-2)

02.09.2011 23:08

Anaïs Martí

Vuit blaugranes dels 11 convocats han jugat els seus respectius partits amb les seleccions espanyola, xilena i francesa. Espanya ha guanyat Xile per 3 a 2, amb gols d’Iniesta i doblet de Cesc. La França d’Abidal ha superat Albània per 1-2.

PROPERS PARTITS

Dissabte, Mali-Cap Verd

Diumenge, Mèxic- Xile

Dilluns, Brasil- Ghana

Dimarts,  Espanya - Liechtenstein

David Villa, Xavi, Busquets, Pedro, Iniesta i Cesc Fàbregas han estat els sis blaugranes que han jugat l’amistós de la selecció espanyola davant el Xile d’Alexis Sánchez. Espanya ha guanyat Xile per 3 a 2, amb gols d’Iniesta i doblet de Cesc Fàbregas. Per la seva banda, Alexis Sánchez ha signat una excel·lent primera part, mentre que Montoya, finalment, no ha debutat.

Pel que fa a França, amb Abidal de titular, no ha tingut problemes per superar la fase de grups del Grup D davant d’Albània, a la qual ha guanyat per 0-2.

Primera part, domini xilè

Xile ha començat dominant, i en el minut cinc ja ha protagonitzat la primera ocasió del partit complicant les coses a Espanya: Beausejouir, per l’esquerra, ha posat en perill la porteria de Casillas.

Malgrat els intents de la selecció espanyola d’entrar en el partit, amb xuts protagonitzats per Xabi Alonso o el blaugrana David Villa, Casillas no ha pogut impedir que en el minut 11 Isla marqués el primer gol per a Xile. El jugador de l’Udinese i excompany d’Alexis ha aprofitat una assistència perfecta de Jara i no ha perdonat.

Però Espanya ho ha seguit intentant. En el minut 13, Silva ha atacat la porteria de Bravo amb un xut que el porter de la Reial Societat ha pogut desviar sense massa problemes. David Villa ha estat un altre dels protagonistes del partit, ja que ha protagonitzat la segona ocasió per als de Del Bosque, amb un xut directe que ha anat a parar a les mans de Bravo.

Alexis Sánchez jugador clau

I quan semblava que Espanya començava a agafar un bon ritme de joc, ha arribat el segon gol per a Xile. En el minut 21, Vargas ha marcat el segon després de rebre una excel·lent passada del blaugrana Alexis Sánchez.

El blaugrana ha seguit sent decisiu, mostrant el seu caràcter més competitiu. En el minut 23, Alexis no ha dubtat a buscar la porteria rival després que l’àrbitre xiulés una falta a Sergio Ramos. El ‘9’ blaugrana, però, ha continuat tenint oportunitats clares per marcar. En el minut 33 ha tornat a protagonitzar una excel·lent passada per a Beausejoiur, que s’ha precipitat i no ha pogut arribar a porteria.

I ja quan faltaven 5 minuts perquè finalitzés la primera part, el xilè blaugrana ha atacat la porteria de Casillas amb un xut que ha anat directe al travesser.

Espanya reacciona amb Iniesta i Pedro

L’entrada de Pedro per Villa i d’un ovacionat Andrés Iniesta per Xabi Alonso ha donat un nou aire a la segona part, que ha permès a la selecció espanyola entrar dins del partit. El canari ha creat pressió a Xile, i els gols no s’han fet esperar. Iniesta, en el minut 55, ha retallat distàncies, amb un xut que s’ha colat per la dreta de la porteria defensada per Bravo.

I Pedro ha seguit sent el jugador clau, ja que ha fet una gran assistència per a Silva que, finalment, no ha pogut xutar amb encert.

Arriba el doblet de Cesc

El ‘4’ blaugrana ha entrat en el minut 64, i no ha desaprofitat el temps. En el minut 71, no ha fallat en el mà a mà davant Bravo, i després d’una passada en profunditat d’Iniesta ha aconseguit l’empat.

Però les coses no es quedarien aquí. Tot i que semblava que el partit finalitzaria amb un 2-2, ja en temps de descompte, una polèmica acció de Meneses sobre Arbeloa ha acabat en penal que el d’Arenys ha transformat en el gol de la victòria.

França supera Albània (1-2)

Per la seva banda, la França d’Abidal ha superat Albània per 1 a 2 en el partit de classificació de grups per a la Eurocopa 2012.

Abidal ha jugat tot el partit com a central. Els gols els ha marcat Benzema en el minut 11, i M’Vila en el 18 per França, mentre que Albània ha aconseguit un solitari gol de Bogdani en el minut 46 de la segona part.

Temporada 11-12