Espanya, a vuitens de final del Mundial sub-20

04.08.2011 13:43

La selecció espanyola ha superat aquesta matinada l’Equador per 0-2 en la segona jornada de la fase de grups del Mundial sub-20.

El conjunt de Julen Lopetegui, amb tres blaugranes a l’onze inicial, Bartra, Planes i Tello, ha aconseguit la segona victòria consecutiva i el bitllet per als vuitens de final del torneig.

La paciència i el futbol habitual practicat per La Roja ha estat la clau per vèncer en un partit més difícil del que s’esperava. Des del primer minut, Espanya ha tingut la possessió de la pilota, però sense aconseguir el control absolut del partit, ja que el combinat sud-americà es nodria d’atacs a pilota parada per crear ocasions de perill. Després d’un vaivé d’oportunitats per a un i altre equip en la primera part, una de les quals ha acabat amb gol anul•lat a Rodrigo per fora de joc, l’entrada de Sergio Canales i l’habilitat i qualitat de Cristian Tello han capgirat el rumb del partit en el segon temps.

El jugador càntabre reapareixia després de recuperar-se d’unes molèsties musculars i ha reanimat l’atac d’Espanya. De fet, el primer gol ha estat seu, tot i que gran part del mèrit s’ha d’atribuir a Cristian Tello, que s’ha treballat tot sol una jugada espectacular dins l’àrea per fer, finalment, una passada de la mort que ha aprofitat el mateix Canales en el minut 67.

La selecció tricolor, en veure perillar la seva presència als vuitens de final, s’ha abocat a l’atac i, fruit d’això i dels espais deixats en defensa, ha arribat el segon gol dels homes de Lopetegui. En aquesta ocasió, ha estat Álvaro Vázquez qui, després de l’assistència de Canales, s’ha plantat sol davant Jaramillo i ha batut el porter amb tota seguretat en el minut 85, posant el punt final a l’enfrontament.

Primers del grup C

Amb aquesta treballada victòria, el combinat espanyol s’assegura la primera plaça del grup C i el pas als vuitens de final, tot i haver de jugar encara amb Austràlia –que va perdre ahir davant Costa Rica per 3 gols a 2– en l’última jornada de la fase de grups.

Temporada 11-12