Argentina, eliminada als penals (1-1)

17.07.2011 09:40

Argentina és eliminada per Uruguai als penals (1-1)

El futbol és un esport d’equip i un jugador sol no pot fer-ho tot. Messi ho va intentar de totes les maneres, però Argentina no va passar de l’1-1 després de la pròrroga. Un penal fallat per Tévez va sentenciar el país amfitrió de la Copa Amèrica.

Fitxa del partit
ARGENTINA, 1 (4)

URUGUAI, 1 (5)

Argentina: Romero, Zabaleta, Burdisso, Milito, Zanetti, Mascherano, Gago (min 96, Biglia), Di María (min 72, Pastore), Messi, Higuaín i Agüero (min 83, Tévez).

Uruguai: Muslera, Maxi Pereira, Lugano, Victorino (min 19, Scotti), Cáceres, Pérez, Arévalo (min 110, Gargano), Álvaro González, Álvaro Pereira (min 110, Eguren), Luis Suárez i Forlán.

Gols: 0-1, min 5, Diego Pérez; 1-1, min 17, Higuaín.
Penals: 1-0, Messi; 1-1, Forlán; 2-1, Burdisso; 2-2, Luis Suárez; Tévez falla; 2-3, Scotti; 3-3, Pastore; 3-4, Gargano; 4-4, Higuaín; 4-5, Cáceres.

Àrbitre: Carlos Amarilla.
En una nit molt desafortunada per a Argentina, l’única nota positiva és que Messi, Mascherano i Milito podran descansar una setmana més aviat del previst després que tots tres sortissin a l’equip titular. Cap va ser substituït, però el Jefecito no va acabar el partit a causa d'una rigorosa expulsió per doble amonestació en el minut 86. Amb el capità expulsat, Messi es va posar el braçalet.

“'Lio, gracias por tanto, perdón por tan poco'”

Aquesta premonitòria frase es va poder llegir en una pancarta a l’inici del partit jugat a Santa Fe. Lionel Messi va oferir un altre recital de lideratge, caràcter i talent individual en una primera part en la qual el seu equip va haver d’anar a contracorrent.

El partit va començar amb un gerro d’aigua freda per als argentins, perquè en el minut 5 van rebre el 0-1 de Diego Pérez. Una bona centrada de Forlán en una falta llunyana i dues rematades de cap dels uruguaians van servir per posar la por al cos dels argentins.

La reacció local, però, va ser immediata, amb un Lionel Messi que es va posar l’equip a l’esquena. El ‘10’ blaugrana va tornar a jugar de fals extrem dret baixant contínuament a buscar pilotes al migcamp per crear jugades d’atac. Messi va ser el líder absolut de la seva selecció i, en el minut 17, va fer una centrada brillant des de la dreta que va significar mig gol per al cap d’Higuaín, que va col·locar l’1-1. Poc després, una jugada calcada però a pilota aturada va acabar amb un gol anul·lat amb els mateixos protagonistes. D’altra banda, l'Uruguai només va ser capaç de crear perill a pilota aturada. A més, també li van anul·lar un gol per fora de joc i va enviar una pilota al travesser.

Falten aire i idees en els últims 75 minuts

A partir de l’empat, Argentina va ser l’amo de la pilota davant d’uns uruguaians que abusaven de les faltes. A conseqüència d'això, Diego Pérez  va ser expulsat en el minut 38. El combinat, doncs, va haver de jugar amb un jugador menys durant 48 minuts, fins que Mascherano va ser expulsat rigorosament per doble amonestació.

Després d’una primera part trepidant, a la represa el ritme va baixar. Argentina tenia la pilota, però sense profunditat davant d’un Uruguai que se sentia còmode defensant amb 10 jugadors. Messi seguia jugant més de migcampista que de davanter i una meritòria passada seva va estar a punt d’acabar amb gol en una mitja volta d’Higuaín en el minut 32. En la jugada següent, Forlán va estar a punt de decantar el marcador cap a l'Uruguai, però, finalment, els 90 minuts van acabar amb empat en el marcador.

A la pròrroga va seguir la mateixa tònica. Argentina tenia la pilota i la fe, però cap ordre davant d’una Uruguai molt còmoda i que jugava al contraatac. Higuaín va enviar una pilota al pal, Messi va tenir un parell de rematades perilloses, però no hi va haver manera de fer res davant del millor jugador del partit: Muslera. El mateix porter uruguaià va aturar el penal a Tévez, que va acabar classificant l’Uruguai per a les semifinals contra el Perú.

Temporada 11-12