Cinc de cinc contra el Llevant

29.12.2010 12:51

Marc Guillén

Només cinc vegades s’ha jugat al Camp Nou el duel entre els dos equips blaugrana de la Lliga i, en totes, ha acabat guanyant el FC Barcelona.

Guardiola sempre repeteix que en l’esport el passat no serveix de res, que tot s’ha de tornar a fer. Així que els precedents no són garantia de res, però sí que mostren la bona tendència del Barça contra el Llevant.

Probabilitat de golejada

QM3D4004.jpgEls duels contra el Llevant han estat sinònim de molts gols, especialment dels culers. Al Camp Nou el Barça li ha marcat 18 gols al Llevant en cinc partits, el que equival a una mitjana de 3,6 gols per partit. Tres d’aquests cinc enfrontaments han acabat amb golejada culer.

Curiosament, en el primer i en l’últim partit entre els dos equips al Camp Nou hi va haver un hat-trick blaugrana: el 1964 Pereda va marcar tres gols en el 6-2 final i, el 2008, va ser Eto’o el triple golejador (5-1).

El Llevant marca al Camp Nou

Mirant els resultats, sembla que tot ha estat bufar i fer ampolles, però, en dos dels tres precedents recents, el Llevant ha donat un bon ensurt als culers. La temporada 2004/05, Jofre va empatar el partit en el minut 58 i el Barça no va poder desfer l’empat fins al minut 88, amb un gol d’Eto’o. En el darrer precedent, el Llevant va caure per 5-1, però també va empatar el partit abans del descans i va fer patir una estona la graderia.

Tornen tres anys després

El Llevant s’ha passat dues temporades a Segona Divisió i, aquest cap de setmana, tornarà a trepitjar el Camp Nou tres anys després de l’últim partit a l’estadi.