Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Fitxar un holandès a l’hivern és un bon presagi


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

27.12.2010 13:07

Fitxar un holandès a l’hivern és un bon presagi

Marc Guillén


Ibrahim Afellay és el cinquè holandès que arriba al FC Barcelona en el mercat d’hivern. En els quatre casos anteriors el Barça ha acabat guanyant la Lliga o fent una gran segona volta com l’any de Davids.


Des del gener del 1997 es pot fitxar al mercat d’hivern. El Barça ha utilitzat aquesta opció en nou ocasions amb l’arribada d’Afellay, i en cinc d’aquestes han estat jugadors holandesos.

Bogarde i els germans de Boer

En les dues primeres temporades amb Van Gaal a la banqueta el FC Barcelona es va reforçar al gener i després acabaria guanyant la Lliga. La temporada 1997/98 va arribar Winston Bogarde del Milan i el curs següent ho van fer Frank i Ronald de Boer de l’Ajax.

Frank_de_Boer.jpgAquells dos anys, Louis van Gaal va aprofitar el mercat d’hivern per recuperar tres jugadors que coneixia a la perfecció de la seva anterior etapa a l’Ajax. Amb Bogarde i els germans de Boer, l’entrenador holandès va voler reforçar uns equips que ja anaven bé i que acabarien guanyant les Lligues còmodament.

Davids, el revulsiu

L’única temporada en què el Barça ha incorporat un holandès al gener i no ha acabat guanyant la Lliga, ha estat el cas en què el fitxatge d’un jugador al mercat d’hivern ha canviat més la trajectòria del Barça, curiosament.

La cessió d’Edgar Davids per part de la Juventus va ajudar decisivament en el fet que en la primera temporada de Rijkaard el Barça fos més compacte, trobés la regularitat i passés de la part baixa de la classificació a la segona posició al final de la Lliga en una segona volta espectacular.
Fitxar un holandès a l’hivern és un bon presagi

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Afellay, una oportunitat
Sovint es considera el mercat d’hivern com el mercat de les urgències d’aquells equips que no han fet els deures en el primer tram de la temporada. Però l’arribada d’Ibrahim Afellay no es podria englobar dins aquest marc per la immaculada trajectòria blaugrana fins ara. De fet, els mateixos responsables blaugrana ja han qualificat repetidament el fitxatge d’Afellay com una “oportunitat de mercat” pel baix preu de l’operació per un jugador de les qualitats de l’holandès.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 10-11

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana