Valdés se supera

19.12.2010 12:09

Sandra Sarmiento

Davant l’Espanyol, el porter del Barça va establir un nou rècord personal d’imbatibilitat: Valdés ha sumat 576 minuts sense encaixar cap gol.

El Barça és un equip contundent al davant i un mur gairebé infranquejable darrere. 51 gols a favor i només 9 en contra. Xifres estratosfèriques. Els nombres no enganyen: els blaugrana viuen el millor moment de l’era Guardiola. I Valdés no és l’excepció. Va treure una mà prodigiosa en una rematada de Callejón, que il·lustra perfectament les seves qualitats i va superar en sis minuts el seu millor registre com a invicte.

De Nilmar a Osvaldo

FCB_-_VILLARREAL_CF_x26x.JPGEl brasiler del Vila-real havia estat l’últim jugador a perforar la porteria del Barça. I ja fa més d’un mes. Aquella victòria per 3-1 va ser el punt de partida d’una sèrie de compromisos sense encaixar cap gol. Almeria, Panathinaikos, Madrid, Osasuna, Rubin (aquell dia va jugar Pinto) i Reial Societat. Davant l’Espanyol, Valdés va estar invicte fins al minut 62 (segons l’acta d’Undiano Mallenco). L’argentí Osvaldo va fer l’1-3 i va establir un nou rècord personal d’imbatibilitat per al porter blaugrana: 576 minuts.

570 minuts l’any passat

FCB_-_ATLETICO_MADRID_x37x.JPGL’ambició és un dels trets característics d’aquest Barça. Mai en tenen prou. Sempre en volen més. Valdés ha superat el seu registre de 570 minuts que va establir la temporada passada a l’inici de curs. Va estar cinc partits sense encaixar cap gol: Athletic Club de Bilbao a la Supercopa d’Espanya, Xakhtar a la Supercopa d’Europa, Sporting i Getafe a la Lliga i Inter de Milà a la fase de grups de la Champions.

Zamora destacat

2010-11-29_PARTIDO_15.JPGValdés ha encaixat 9 gols en 16 jornades. Iker Casillas ha rebut fins ara 12 gols. Encara queda molta Lliga, però si el Barça manté la fiabilitat defensiva fins que acabi el campionat, el porter blaugrana sumarà un nou títol personal a la seva col•lecció. L’equip barcelonista ha aconseguit mantenir la porteria a zero durant vuit partits del campionat domèstic.
Valdés, en una de les accions del partit a Cornellà-El Prat. Fotos: Miguel Ruiz, Àlex Caparrós (FCB)