Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El quart 5-0 a l’etern rival


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

29.11.2010 23:57

El quart 5-0 a l’etern rival

Jordi Clos


La brutal mà de gols sobre el Madrid converteixen el Barça de Guardiola en el digne successor del Dream Team de Cruyff, l’últim que va vèncer els blancs per 5-0. Aquest resultat també s’havia repetit dues vegades a la primera meitat del segle XX.


Gairebé disset anys més tard, el Barça ha tornat a vèncer per 5-0 al Madrid. Els homes de Guardiola, els mateixos que fa un any i mig van posar dempeus el Bernabéu amb un gloriós 2-6, han emulat el que va fer el Dream Team, a la temporada 93/94, en el camí de la quarta Lliga consecutiva per als de Cruyff i Rexach.

La ‘cua de vaca’ de Romario

romario-rmadrid.jpgXavi, Pedro, Villa (2) i Jeffren han entrat a la història d’or del barcelonisme com el 8 de gener del 1994 ho van fer Romario (3), Koeman i Ivan Iglesias. D’aquella data quedarà per sempre el mosaïc esplendorós del Camp Nou, el regat amb ‘cua de vaca’ d’un estel•lar Romario sobre Alkorta en el primer gol i la mà estesa de Tony Bruins Slot (ajudant de Cruyff) al cel de Catalunya. L’inequívoc fil conductor d’una maneta a l’altra és Pep Guardiola , aleshores cervell de l’equip i ara entrenador.

Els dos primers, en blanc i negre

Els dos 5-0 restants són molt més antics en el temps. Es traslladen a la primera meitat del segle XX. El 1935, en la penúltima jornada del campionat, el Barça va vèncer el que seria l’etern rival amb les dianes de Ventolrà (4) i Escolà. Una dècada més tard, poc després de la Guerra Civil Espanyola, l’embrió del Barça de les 5 Copes va batre el Madrid per mitjà de César (2), Bravo, Escolà i Gonzalvo III. Aquells eren dels primers mites del barcelonisme. L’equip de les 6 Copes són els últims.
El quart 5-0 a l’etern rival
El 0-5 del Bernabéu
Al marge dels quatre 5-0 a casa i del mencionat 2-6, una altra nit inoblidable per al barcelonisme és el 0-5 al Santiago Bernabéu de la temporada 19973/74. L’onze entrenat per Rinus Michels i liderat per Johan Cruyff es disparava cap al títol Lliga amb una exhibició de futbol total a Madrid. Van marcar Asensi (2), Cruyff, Juan Carlos i Sotil.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 10-11

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana